פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל פקיילה טבעוני

      הגרסה הטבעונית לתבשיל הטוניסאי. פקיילה עם שעועית לימה וארטישוק ירושלמי

      4 מדרגים / 3.52 כוכבים

      תבשיל פקיילה טבעוני, קפה אל נור (דרור עינב)
      תבשיל פקיילה טבעוני, קפה אל נור (דרור עינב)

      מצרכים

      • עבור 5 מנות
      • 1 ק"ג תרד תורכי שטוף היטב
      • 1 כוס שמן קנולה
      • 2 כפות ראס אל חנות
      • 10 יחידות בינוניות ארטישוק ירושלמי מקולף
      • 10 שיניים שום שלם פרוסות
      • 200 גרם (לפני בישול) שעועית לימה (בובעס) מושרת לילה

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים בסיר רחב את השמן עם התרד ומתחילים לחרוך אותו על אש נמוכה כמעט 3 שעות. בשלב הראשון התרד מוציא נוזלים, דבר הקורה בדרך כלל אחרי שעה של בישול ואז מתחיל תהליך חריכה וייבוש. לבסוף צריך להתקבל תרד יבש לחלוטין, כמעט שרוף- הבסיס של הפקיילה.
      • 2. במקביל מבשלים את השעועית המושרת כשעה וחצי או עד ריכוך ומסננים.
      • 3. מסננים את התרד מרובו של השמן כדי שלא להימנע מתבשיל כבד מדי, מוסיפים את השום, השעועית, הארטישוק הירושלמי והתבלינים ומערבבים עד שעולה ריח טוב של תבלינים.
      • 4. מוסיפים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה וסוגרים את הסיר היטב (נייר פרגמנט מהודק לתבשיל עצמו ,מעליו רדיד אלומיניום ומכסה).
      • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות ל- 3 שעות . דבר חשוב: הפקיילה תמיד יותר טעימה יום אחרי ולכן אין בעיה להכין אותה מראש.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -