וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל פקיילה טבעוני

הגרסה הטבעונית לתבשיל הטוניסאי. פקיילה עם שעועית לימה וארטישוק ירושלמי

מתכון מאת: השף אוהד לוי, מערכת וואלה

תבשיל פקיילה טבעוני, קפה אל נור. דרור עינב
תבשיל פקיילה טבעוני, קפה אל נור

מצרכים למתכון

  • עבור 5 מנות
  • 1 ק"ג תרד תורכי שטוף היטב
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות ראס אל חנות
  • 10 יחידות בינוניות ארטישוק ירושלמי מקולף
  • 10 שיניים שום שלם פרוסות
  • 200 גרם (לפני בישול) שעועית לימה (בובעס) מושרת לילה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים בסיר רחב את השמן עם התרד ומתחילים לחרוך אותו על אש נמוכה כמעט 3 שעות. בשלב הראשון התרד מוציא נוזלים, דבר הקורה בדרך כלל אחרי שעה של בישול ואז מתחיל תהליך חריכה וייבוש. לבסוף צריך להתקבל תרד יבש לחלוטין, כמעט שרוף- הבסיס של הפקיילה.
  • 2. במקביל מבשלים את השעועית המושרת כשעה וחצי או עד ריכוך ומסננים.
  • 3. מסננים את התרד מרובו של השמן כדי שלא להימנע מתבשיל כבד מדי, מוסיפים את השום, השעועית, הארטישוק הירושלמי והתבלינים ומערבבים עד שעולה ריח טוב של תבלינים.
  • 4. מוסיפים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה וסוגרים את הסיר היטב (נייר פרגמנט מהודק לתבשיל עצמו ,מעליו רדיד אלומיניום ומכסה).
  • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות ל- 3 שעות . דבר חשוב: הפקיילה תמיד יותר טעימה יום אחרי ולכן אין בעיה להכין אותה מראש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully