- 1. מניחים בסיר רחב את השמן עם התרד ומתחילים לחרוך אותו על אש נמוכה כמעט 3 שעות. בשלב הראשון התרד מוציא נוזלים, דבר הקורה בדרך כלל אחרי שעה של בישול ואז מתחיל תהליך חריכה וייבוש. לבסוף צריך להתקבל תרד יבש לחלוטין, כמעט שרוף- הבסיס של הפקיילה.
-
- 2. במקביל מבשלים את השעועית המושרת כשעה וחצי או עד ריכוך ומסננים.
-
- 3. מסננים את התרד מרובו של השמן כדי שלא להימנע מתבשיל כבד מדי, מוסיפים את השום, השעועית, הארטישוק הירושלמי והתבלינים ומערבבים עד שעולה ריח טוב של תבלינים.
-
- 4. מוסיפים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה וסוגרים את הסיר היטב (נייר פרגמנט מהודק לתבשיל עצמו ,מעליו רדיד אלומיניום ומכסה).
-
- 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות ל- 3 שעות . דבר חשוב: הפקיילה תמיד יותר טעימה יום אחרי ולכן אין בעיה להכין אותה מראש.