בסבוסה כשרה לפסח
אורלי פלאי שולפת את כל שקיות קמח המצה שאגרנו במהלך הפסח ומכינה ממנו בסבוסה מתוקה עם שקדים או אגוזים בסירופ תפוזים
מצרכים
- לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ
- לבסבוסה:
- 2 ביצים
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 240 מ"ל (1 כוס) שמן זית עדין או שמן ניטרלי רגיל
- 2 כוסות קמח מצה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים
- קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
- 1 כוס שקדים/אגוזי פקאן קצוצים (ועוד כמה שלמים לקישוט)
- לסירופ:
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- קליפות תפוז
- 1 כפית מי זאהר
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. הסירופ: מבשלים סוכר ומיץ תפוזים 3-5 דקות עד שמתקבל סירופ סמיך. מקררים.
- 3. הבסבוסה: מקציפים או טורפים ידנית ביצים, סוכר ושמן עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- 4. מערבבים את קמח המצה ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין יחד עם האגוזים הקצוצים ומיץ התפוזים. מערבבים רק עד שהחומרים נטמעים.
- 5. לתבנית משומנת קלות יוצקים את הבלילה, מקשטים באגוזים או שקדים ואופים 30 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- 6. כשהעוגה עדיין חמה, מחוררים אותה בכמה מקומות או חותכים לקוביות/מעוינים ויוצקים מעליה את הסירופ עד שכולו נספג.
- 7. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שמגישים.