בסבוסה כשרה לפסח

אורלי פלאי שולפת את כל שקיות קמח המצה שאגרנו במהלך הפסח ומכינה ממנו בסבוסה מתוקה עם שקדים או אגוזים בסירופ תפוזים

מתכון מאת: 3056800, מערכת וואלה!
בסבוסה כשרה לפסח. נמרוד סונדרס,
בסבוסה כשרה לפסח(צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ
  • לבסבוסה:
  • 2 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 240 מ"ל (1 כוס) שמן זית עדין או שמן ניטרלי רגיל
  • 2 כוסות קמח מצה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • 1 כוס שקדים/אגוזי פקאן קצוצים (ועוד כמה שלמים לקישוט)
  • לסירופ:
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • קליפות תפוז
  • 1 כפית מי זאהר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. הסירופ: מבשלים סוכר ומיץ תפוזים 3-5 דקות עד שמתקבל סירופ סמיך. מקררים.
  • 3. הבסבוסה: מקציפים או טורפים ידנית ביצים, סוכר ושמן עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • 4. מערבבים את קמח המצה ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין יחד עם האגוזים הקצוצים ומיץ התפוזים. מערבבים רק עד שהחומרים נטמעים.
  • 5. לתבנית משומנת קלות יוצקים את הבלילה, מקשטים באגוזים או שקדים ואופים 30 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 6. כשהעוגה עדיין חמה, מחוררים אותה בכמה מקומות או חותכים לקוביות/מעוינים ויוצקים מעליה את הסירופ עד שכולו נספג.
  • 7. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שמגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully