סלט בורגול עם אנשובי
מתכון לסלט בורגול עם אנשובי, עגבניות שרופות ויוגורט מתוך תפריט הבראנץ' של מסעדת לוקה ולינו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 מנות
- 1 פלפל חריף קלוי
- 3 עגבניות
- 250 גר' בורגול גס מבושל (1/3 1 כוסות)
- 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
- צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק
- 3 יחידות של ענפי אורגנו קצוצים דק
- 8 פילטים של אנשובי קצוץ
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- להגשה:
- 1 כוס יוגורט עיזים או כבשים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומכניסים פנימה את העגבניות והפלפל החריף עד שהם מקבלים 'לחיים' שרופות (אפשר גם על הגז).
- 2. מסירים את הקליפה מהעגבניות, טוחנים ומסננים- צריכה להתקבל בערך חצי כוס מיץ של עגבניות שרופות.
- 3. את הפלפל החריף מקלפים וקוצצים.
- 4. מערבבים יחד את הבורגול המבושל עם הבצל הירק, הפטרוזיליה, האורגנו, האנשובי, הפלפל החריף, מיץ העגבניות שמן הזית ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם יוגורט ליד.
- שתף