- 1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
-
- 2. מערבבים בקערה את שמן הזית עם החרדל, הדבש, מלח ופלפל.
-
- 3. בתחתית של תבנית תנור עמוקה שמים את השומר, הקולרבי, שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי. מניחים מעל את כתף הטלה.
-
- 4. יוצקים את תערובת התיבול על הטלה ומעסים היטב.
-
- 5. מניחים נייר אפייה על התבנית, עוטפים ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור.
-
- 6. אופים 7-8 שעות, עד שהטלה נימוח (עד שלב זה ניתן להכין יום מראש).
-
- 7. מחזירים את הטלה להשחמה בתנור במשך 15 דקות או עד הזהבה יפה. מוציאים ומגישים.
-
- טיפ: ניתן להוסיף ירקות קשים אחרים לתבנית עם הטלה, כגון גזרים קלופים וחתוכים גס, בטטות חתוכות לרצועות עבות, שורש סלרי או כרישה חתוכה גס.