נושאים חמים

כתף טלה עם ירקות שורש

טלה נימוח באפייה איטית, שאפשר לשים בערב בתנור והוא יהיה מוכן בבוקר, עם ירקות שורש ומעטפת של חרדל ודבש

כתף טלה (אפיק גבאי , יח
כתף טלה (אפיק גבאי , יח"צ, תנובה)

מצרכים

  • 1 כתף טלה (משקל 2 ק"ג בערך)
  • 1 כף גדושה חרדל גרגרים
  • 1 כפית דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 שורשי פטרוזיליה, חצויים לאורכם
  • 1-2 פקעות שומר, חתוכות גס
  • 1-2 קולורבי, קלופים וחתוכים גס
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה את שמן הזית עם החרדל, הדבש, מלח ופלפל.
  • 3. בתחתית של תבנית תנור עמוקה שמים את השומר, הקולרבי, שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי. מניחים מעל את כתף הטלה.
  • 4. יוצקים את תערובת התיבול על הטלה ומעסים היטב.
  • 5. מניחים נייר אפייה על התבנית, עוטפים ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור.
  • 6. אופים 7-8 שעות, עד שהטלה נימוח (עד שלב זה ניתן להכין יום מראש).
  • 7. מחזירים את הטלה להשחמה בתנור במשך 15 דקות או עד הזהבה יפה. מוציאים ומגישים.
  • טיפ: ניתן להוסיף ירקות קשים אחרים לתבנית עם הטלה, כגון גזרים קלופים וחתוכים גס, בטטות חתוכות לרצועות עבות, שורש סלרי או כרישה חתוכה גס.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת