השף אביב משה עם קבב אסייאתי
הקבב הביתי זוכה לטיפול מיוחד, עם תיבול אסיאתי וסלט ירוק מלא טעמים מהמזרח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3-4 מנות
- לקבב:
- 500 גרם בשר הודו טחון (ניתן להשתמש בחזה או שווארמה)
- 3 כפות בצל סגול קצוץ דק מאוד
- 3 פרוסות לחם לחות ללא החלק הקשה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות כוסברה קצוצה
- 2 כפות ג'ינג'ר כבוש קצוץ
- 1 כפית שומשום לבן
- 1 כפית שומשום שחור
- 1 כף גרידת לימון
- 3 כפות קוביות קטנטנות של פלפל אדום
- 1 כף פלפל ירוק טרי קצוץ דק
- 1 ביצה
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף סילאן
- 1/2 כף שמן שומשום
- לסלט:
- עלים מ-1/2 צרור נענע
- עלים מ-4 גבעולי בזיליקום
- 3 גבעולי שמיר, קצוצים גס
- חבילה קטנה (120 גרם) עלי בייבי
- 2 כפות בוטנים קלויים גרוסים
- חופן קטן אגוזי קשיו קלויים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף רוטב סויה
- 1/2 כף סילאן
אופן ההכנה
- 1. מערבבים היטב יחד את כל מרכיבי הקבב ויוצרים קציצות עגולות ושטוחות.
- 2. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים כ 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה.
- 3. להכנת הסלט, שמים את כל המצרכים בקערה, מתבלים בסויה, סילאן ושמן זית ומערבבים היטב.
- 4. מגישים את הקבב עם הסלט.