מתכונים חמים

סלמון ואורז בסמטי ברוטב טריאקי

מופחת קלוריות, זריז וקל להכנה. אורלי פלאי עם פתרון מושלם לארוחת צהריים טעימה

  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות
  • 300 גרם פילה סלמון טרי או מהקפאה, חתוך לקוביות
  • 1 כפית שמן
  • אורז לבן מבושל
  • לרוטב טריאקי:
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס מירין
  • 4-6 כפות דבש או סילאן או סוכר חום
  • 1 כף שבבי בצל יבש
  • 1 כפית שבבי שום יבש
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
  • לא חובה
  • 1 כפית קורנפלור (עמילן תירס) מהול במעט מים
  • להגשה
  • זרעי שומשום ובצל ירוק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את חומרי הרוטב בסיר קטן עד להסמכה קלה, אם רוצים מוסיפים קורנפלור מדולל במעט מים ומערבבים עד שהרוטב מסמיך ומבריק.
  • 2. מניחים את קוביות הסלמון בווק עם שמן חם וצורבים דקה-שתיים. מוסיפים 3 כפות רוטב, מכסים ומכבים את האש. מניחים לסלמון להשלים בישול באידוי.
  • 3. פותחים את הווק, מוסיפים את האורז מסביב לסלמון, סוגרים שוב ונותנים לו להתחמם יחד.
  • 4. מגישים עם זרעי שומשום ובצל ירוק מעל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully