- 1. מכינים את הבצק: בקערה מערבבים את הקמח, המים והשמן. לשים עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מים. מכסים במגבת לחה ומניחים לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
-
- 2. מוציאים את הבצק מהקערה ומטיחים את כדור הבצק על שולחן העבודה, רצוי מעץ. אם הבצק נדבק, מפזרים מעט קמח תירס או מניחים בד כותנה ומטיחים את הכדור עליו. פעולה זו מחזקת את הבצק ומאפשרת להכין גורודיטס שלא יתפוררו. מחלקים את הבצק ל-7-6 חלקים ויוצרים כדורים שווים בגודלם.
-
- 3. אחרי שהבצק מתייצב מרטיבים את הידיים וטופחים על הכדורים עד שמתקבלת פיתה בעובי של 1 ס"מ - עבה במרכז ודקה יותר בשוליים.
-
- 4. מטגנים את הגורודיטס: מחממים שמן בסיר רחב. כשהשמן מגיע ל-170 מעלות מחליקים בזהירות את כל הגורודיטס פנימה ומטגנים 10 דקות עד שהן מזהיבות מעט. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.
-
- 5. אם מחליטים לאפות את הגורודיטס, מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את הגורודיטס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מרססים בתרסיס שמן מצד אחד, הופכים ומרססים שוב. אופים כ-12 דקות עד השחמה קלה. מקררים מעט.
-
- 6. המילוי: אוחזים ביד אחת את הגורודיטה (רצוי להיעזר במגבת) וביד השנייה חורצים פתח כמו כיס בפיתה. פותחים מעט את הבצק ומוציאים בכפית את רוב התוכן.
-
- 7. ממלאים את הגורודיטה בתוספות בעודה חמה ומגישים מיד. אוכלים ביד כמו שאוכלים פיתה.