- 1. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה. מעבדים עד לקבלת מרקם גרגירי, ומוסיפים לאט לאט את המים. לא בטוח שיש צורך בכל הנוזלים, לכן חשוב לעשות זאת לאט.
-
- 2. לאחר שהתגבש בצק, מעבירים אותו למשטח העבודה, יוצרים פיתה ועוטפים בניילון נצמד. מקררים לפחות שעה.
-
- 3. מכינים את המלית: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר עד שמתקבל מרקם משחתי.
-
- 4. מוסיפים את אגוזי המלך הטחונים וממשיכים לעבד. מוסיפים את הביצים אחת אחת ולאחר מכן מוסיפים את הקורנפלור.
-
- 5. בסיר מרתיחים מים, סוכר חום, כוס יין ותמצית וניל.
-
- 6. חוצים את האגסים, מגלענים, ומכניסים לחליטה בסירופ, עד שסכין עוברת באגס בקלות. מוציאים את האגסים מהסירופ ומניחים על נייר סופג.
-
- 7. מרדדים את הבצק שקיררנו בין שני ניירות אפייה, ושומרים תוך כדי הרידוד על צורה של עיגול.
-
- 8. מורחים את קרם האגוזים שהכנו על הבצק, ושומרים על 4 ס"מ מסגרת. לא חייבים למרוח את כל הקרם, אבל חשוב למרוח שכבה אחידה.
-
- 9. בעזרת סכין חדה, פורסים את חצאי האגסים למניפה, אבל שומרים את החיבור לגבעול. מניחים את האגסים פרוסים על קרם האגוזים. מפזרים גבינה כחולה לפי הטעם.
-
- 10. מקפלים את קצוות הבצק כלפי פנים ו"אוספים" את הטארט לעצמו. מהדקים היטב, מברישים את הבצק הנראה לעין בביצה ומפזרים מעליו סוכר חום. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30-40 דקות עד שהבצק שחום ומקורמל וכך גם קרם האגוזים.