עוגת סולת של אוסאמה דלאל
מתכון לקינוח הכי טעים וחגיגי במיוחד - לילות ביירות, עוגת סולת מתוקה עם קצפת מלמעלה, סירופ מתוק ופירות יער טריים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- (תבנית פיירקס)
- 1 ליטר חלב
- 1 כוס סולת
- חצי כוס סוכר
- לקצפת:
- 2 כפות גדושות קרם פרש או שמנת חמוצה
- 2 מכלי שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר
- 1 מקל וניל מגורד
- לסירופ (אופציונלי):
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 3-4 עלי גרניום לימוני
- לקישוט:
- פירות יער
- שקדים קלויים / פיסטוקים
אופן ההכנה
- 1. מבשלים בסיר על אש בינונית את החלב עם הסולת והסוכר בערך 7 דקות עד לקבלת עיסה אחידה ודייסתית.
- 2. מעבירים את העיסה לתבנית פיירקס, מקררים כשעה בטמפרטורה החדר ומעבירים למקרר לעוד שעה לפחות.
- 3. הקצפת: מקציפים יחד את השמנת עם הסוכר, הווניל והקרם פרש ומסדרים מעל העוגה.
- 4. מגישים עם מעט מהסירופ, פירות יער טריים ושקדים קלויים.