עוגת סולת של אוסאמה דלאל

מתכון לקינוח הכי טעים וחגיגי במיוחד - לילות ביירות, עוגת סולת מתוקה עם קצפת מלמעלה, סירופ מתוק ופירות יער טריים

מתכון מאת: מערכת וואלה!
לילות ביירות. נמרוד סונדרס, נמרוד סונדרס
לילות ביירות(צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • (תבנית פיירקס)
  • 1 ליטר חלב
  • 1 כוס סולת
  • חצי כוס סוכר
  • לקצפת:
  • 2 כפות גדושות קרם פרש או שמנת חמוצה
  • 2 מכלי שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 1 מקל וניל מגורד
  • לסירופ (אופציונלי):
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 3-4 עלי גרניום לימוני
  • לקישוט:
  • פירות יער
  • שקדים קלויים / פיסטוקים

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים בסיר על אש בינונית את החלב עם הסולת והסוכר בערך 7 דקות עד לקבלת עיסה אחידה ודייסתית.
  • 2. מעבירים את העיסה לתבנית פיירקס, מקררים כשעה בטמפרטורה החדר ומעבירים למקרר לעוד שעה לפחות.
  • 3. הקצפת: מקציפים יחד את השמנת עם הסוכר, הווניל והקרם פרש ומסדרים מעל העוגה.
  • 4. מגישים עם מעט מהסירופ, פירות יער טריים ושקדים קלויים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully