סלט לאב גאי תאילנדי

הסלט הזה מרגיש כמו חופשה בתאילנד עם שפע עשבי תיבול טריים, חזה הודו צרוב, בוטנים קלויים, מלפפונים ובצלים פריכים, ויש גם תוספת מעקצצת

מתכון מאת: מועצת הלול
סלט לאב גאי תאילנדי עם נתחי הודו צרובים. נמרוד סונדרס,
סלט לאב גאי תאילנדי עם נתחי הודו צרובים(צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • 2-3 מנות
  • 300 גרם חזה הודו, חתוך לפרוסות דקות
  • כף שמן צמחי
  • 1/2 צרור כוסברה, מופרד לעלים
  • 1/2 צרור נענע, מופרד לעלים
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • 1 בצל סגול או שני בצלי שאלוט, חתוכים לפרוסות דקות
  • ½ כף שבבי צ'ילי יבש (או יותר לפי הטעם)
  • חופן בוטנים קלויים
  • 1 מלפפון קטן
  • 2-4 כפות רוטב דגים
  • 2-4 כפות מיץ לימון או ליים טרי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהמחבת לוהטת מוסיפים את פרוסות ההודו. צורבים 2 דקות מצד אחד עד להזהבה ועוד חצי דקה מצד שני. מוציאים לצלחת ונותנים לפרוסות להתקרר מעט.
  • 2. חותכים גס את פרוסות ההודו הצרובות ומעבירים לקערה, יחד עם הנוזלים שניגרו מהן.
  • 3. חותכים את המלפפון לקוביות קטנות ומוסיפים לקערת ההודו יחד עם עם עשבי התיבול הקצוצים, שבבי הצ'ילי, הבוטנים ובצלי השאלוט.
  • 4. מתבלים ברוטב דגים ומיץ לימון לפי הטעם. אם חמוץ מדי, ניתן להוסיף מעט סוכר חום לאיזון. מעבירים לצלחות הגשה ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully