מתכונים חמים

סלט לאב גאי תאילנדי

הסלט הזה מרגיש כמו חופשה בתאילנד עם שפע עשבי תיבול טריים, חזה הודו צרוב, בוטנים קלויים, מלפפונים ובצלים פריכים, ויש גם תוספת מעקצצת

מתכון מאת: מועצת הלול
  • 10 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

סלט לאב גאי תאילנדי עם נתחי הודו צרובים

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2-3 מנות
  • 300 גרם חזה הודו, חתוך לפרוסות דקות
  • כף שמן צמחי
  • 1/2 צרור כוסברה, מופרד לעלים
  • 1/2 צרור נענע, מופרד לעלים
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • 1 בצל סגול או שני בצלי שאלוט, חתוכים לפרוסות דקות
  • ½ כף שבבי צ'ילי יבש (או יותר לפי הטעם)
  • חופן בוטנים קלויים
  • 1 מלפפון קטן
  • 2-4 כפות רוטב דגים
  • 2-4 כפות מיץ לימון או ליים טרי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהמחבת לוהטת מוסיפים את פרוסות ההודו. צורבים 2 דקות מצד אחד עד להזהבה ועוד חצי דקה מצד שני. מוציאים לצלחת ונותנים לפרוסות להתקרר מעט.
  • 2. חותכים גס את פרוסות ההודו הצרובות ומעבירים לקערה, יחד עם הנוזלים שניגרו מהן.
  • 3. חותכים את המלפפון לקוביות קטנות ומוסיפים לקערת ההודו יחד עם עם עשבי התיבול הקצוצים, שבבי הצ'ילי, הבוטנים ובצלי השאלוט.
  • 4. מתבלים ברוטב דגים ומיץ לימון לפי הטעם. אם חמוץ מדי, ניתן להוסיף מעט סוכר חום לאיזון. מעבירים לצלחות הגשה ומגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully