פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      חלת כדורים עגולה ומתוקה

      כדור לכל סועד והרבה מתוק בלב. מזל בוסקילה מציגה את החלה שתהפוך כל שולחן לחגיגה

      44 מדרגים / 2.6 כוכבים

      חלה עגולה לראש השנה של סוליקה מאווה סאפי (דרור עינב)
      חלה עגולה לראש השנה של סוליקה מאווה סאפי (דרור עינב)

      מצרכים

        • לבצק

        • ק״גקמח
        • כףמלח (מחוקה)
        • 2 כפותשמרים יבשים
        • 80 גרםשמן (1/3 כוס+ כף)
        • 160 גרםסוכר (3/4 כוס+ כף)
        • 560 מ״למים פושרים (1/3 2 כוסות או 3 כוסות לפי כוס חד פעמית מפלסטיק)
        • לקישוט

        • 2 חלמונים
        • מעטשומשום

      אופן ההכנה

        איך מכינים חלת כדורים עגולה ומתוקה?

      • מכינים את הבצק: מכניסים לקערה את כל המרכיבים היבשים ומערבבים היטב.
      • שופכים פנימה את המים הפושרים ומעליהם את השמן ולשים היטב במשך 5-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. במידה ונשארו עוד פירורי קמח ניתן להוסיף עוד 1/4 כוס מים.
      • מכסים עם הבצק עם שקית ניילון ונותנים לו מנוחה של 15 דקות במקום יבש וחמים.
      • לשים את הבצק שוב כ- 5 דקות ומניחים למנוחה נוספת של 15 דקות.
      • לשים את הבצק בפעם השלישית על מנת להוציא ממנו את האוויר ונותנים לו מנוחה נוספת של 10 דקות. בינתיים גוזרים שני ניירות אפיה לעיגולים בקוטר של 25-30 ס"מ ומניחים בתוך על גבי מגשי אפיה שטוחים.
      • משמנים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל- 24 כדורים או 34 כדורים קטנים יותר (סוליקה לשה כל כדור בצק בנפרד לפני שהיא מותחת אותה לצורת כדור, מה שמוסיף אווריריות נוספת).
      • מסדרים מחצית מכמות הכדורים זה לצד זה על כל נייר אפיה גזור. יש להשאיר שוליים ריקים כיוון שהבצק עוד יתפח. מי שמפחד לאבד את הצורה יכול לסדר בתבנית עגולה אבל אז שולי החלה יקבלו בתום האפיה את צורת התבנית הישרה.
      • מכסים את שתי החלות ונותנים להן מנוחה אחרונה של 30 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • מקשטים את החלות: מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים כ-15-20 דקות עד להזהבה. אם מרימים מעט את החלה וגם התחתי שחומה, ניתן להוציא את החלות מהתנור. מצצנים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -