חלת כדורים עגולה ומתוקה
כדור לכל סועד והרבה מתוק בלב. מזל בוסקילה מציגה את החלה שתהפוך כל שולחן לחגיגה
מתכון מאת:
דרגת קושי בינונית,2 יחידות
מצרכים למתכון
לבצק
- ק״גקמח
- כףמלח (מחוקה)
- 2כפותשמרים יבשים
- 80גרםשמן (1/3 כוס+ כף)
- 160גרםסוכר (3/4 כוס+ כף)
- 560מ״למים פושרים (1/3 2 כוסות או 3 כוסות לפי כוס חד פעמית מפלסטיק)
לקישוט
- 2חלמונים
- מעטשומשום
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים חלת כדורים עגולה ומתוקה?
- 1מכינים את הבצק: מכניסים לקערה את כל המרכיבים היבשים ומערבבים היטב.
- 2שופכים פנימה את המים הפושרים ומעליהם את השמן ולשים היטב במשך 5-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. במידה ונשארו עוד פירורי קמח ניתן להוסיף עוד 1/4 כוס מים.
- 3מכסים עם הבצק עם שקית ניילון ונותנים לו מנוחה של 15 דקות במקום יבש וחמים.
- 4לשים את הבצק שוב כ- 5 דקות ומניחים למנוחה נוספת של 15 דקות.
- 5לשים את הבצק בפעם השלישית על מנת להוציא ממנו את האוויר ונותנים לו מנוחה נוספת של 10 דקות. בינתיים גוזרים שני ניירות אפיה לעיגולים בקוטר של 25-30 ס"מ ומניחים בתוך על גבי מגשי אפיה שטוחים.
- 6משמנים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל- 24 כדורים או 34 כדורים קטנים יותר (סוליקה לשה כל כדור בצק בנפרד לפני שהיא מותחת אותה לצורת כדור, מה שמוסיף אווריריות נוספת).
- 7מסדרים מחצית מכמות הכדורים זה לצד זה על כל נייר אפיה גזור. יש להשאיר שוליים ריקים כיוון שהבצק עוד יתפח. מי שמפחד לאבד את הצורה יכול לסדר בתבנית עגולה אבל אז שולי החלה יקבלו בתום האפיה את צורת התבנית הישרה.
- 8מכסים את שתי החלות ונותנים להן מנוחה אחרונה של 30 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 9מקשטים את החלות: מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים כ-15-20 דקות עד להזהבה. אם מרימים מעט את החלה וגם התחתי שחומה, ניתן להוציא את החלות מהתנור. מצצנים.