- 1. מחממים תנור ל -170 מעלות טורבו.
-
- 2.העוגות: בקערה קטנה מערבבים את החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפיה והמלח ומניחים בצד.
-
- 3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקרימים חמאה וסוכר (3-5 דקות) במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים, אחת אחת ואת תמצית הוניל וממשיכים להקציף לכדי בלילה חלקה ובהירה.
-
- 4. מנפים בהדרגה את החומרים היבשים פנימה ו'מקפלים' בעזרת מרית (לקקן) רק לכדי הטמעת החומרים היבשים בבלילה ללא גושים. רצוי להמנע מערבוב יתר.
-
- 5. משמנים את תבנית השקעים בתרסיס בטעם חמאה ויוצקים לתוך השקעים את הבלילה עד כ-2/3 הגובה. אופים 15-18 דקות עד לקבלת מאפים תפוחים, זהובים וגבוהים. יש לבצע מבחן קיסם נקי ויבש בטרם מוציאים מן התנור. מצננים בתבנית כ-5 דקות.
-
- 6. נוטלים סכין חלקה ומפרידים קלות את המאפים מן השוליים, הופכים את התבנית על גבי משטח עבודה נקי ומחלצים את העוגות. מניחים על גבי רשת צינון.
-
- 7.בינתיים ניגשים להכנת הקרם: לתוך קערה קטנה מכניסים חמאה ואבקת סוכר ומתחילים לרסק בעזרת מזלג. מוסיפים תוך כדי במתינות טיפות של חלב וממשיכים עד ליצירת קרם חלק. בשלבים אחרונים ניתן להקציף מעט עם מטרפה. יש להיזהר לא להקציף מדי על מנת שהקרם לא ישבר.
-
- 8. ההרכבה: חוצים את העוגות לשניים, מזלפים מעל חלק אחד את קרם החמאה ויוצקים בעזרת כפית קטנה טיפות של ריבת תות בינות תלוליות הקרם. סוגרים עם החלק השני ומפדרים באבקת סוכר.