השוויה של שושי יעקב
תבשיל בקר בבישול ארוך עם ריאות והמון שום ועשבי תיבול, שאין מוסיפים לו טיפת נוזל ולכן בעל רוטב סמיך ועשיר במיוחד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-8 סועדים
- 500 גרם ריאות בקר חתוכות לקוביות בינוניות
- 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות בינוניות (מומלץ להשתמש בשריר, נתח מס' 8)
- 2 כפות שמן
- 1 בצל גדול קצוץ
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור נענע קצוצה
- 2 ראשי שום מפורקים לשיניים קלופות
- 1/4 כף כמון
- 1 כף חוויג' למרק
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול עם 2 כפות שמן מאדים את הבצל הקצוץ.
- 2. מוסיפים את קוביות הבשר והריאות ומשחימים אותן מעט.
- 3. מוסיפים את הירק הקצוץ, השום והתבלינים חוץ מהמלח.
- 4. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי לפחות וללא נוזלים נוספים.
- 5. מוסיפים מלח לפי הטעם, מבשלים חצי שעה נוספת עד שהבשר נימוח ומגישים.