מתכונים חמים

טונה צרובה על סלט עגבניות

מתכון לפילה טונה אדונה צרובה על המחבת מעל סלט עגבניות עוקצני עם פלפל חריף ולימון קצוץ. מתאים כארוחה קלילה או כמנת פתיחה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

טונה צרובה על סלט ירקות ישראלי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 4 מנות
  • לטונה:
  • 1/2 ק"ג טונה פרוסה לאצבעות (מלבנים) בעובי של כ-4 ס"מ (טרי/ קפוא)
  • מלח
  • שמן זית
  • לסלט:
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • צרור כוסברה קצוצה טרייה
  • פלפל ירוק חריף פרוס
  • 1/4 לימון קצוץ כולל הקליפה שלו (ללא גרעינים)
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח גס לפי הטעם
  • מיץ לימון לפי הטעם
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את נתחי הטונה במעט מלח, מברישים בשמן זית בעזרת מברשת וצורבים כ-20 שניות מכל צד על גבי מחבת לוהטת.
  • 2. פורסים כל מלבן דג לפרוסות דקות ומניחים על גבי צלחת הגשה.
  • 3. מערבבים את כל חומרי הסלט ומניחים מעל לדג הטונה, מתבלים במלח גס, שמן זית ומיץ לימון. מגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully