טונה צרובה על סלט עגבניות
מתכון לפילה טונה אדונה צרובה על המחבת מעל סלט עגבניות עוקצני עם פלפל חריף ולימון קצוץ. מתאים כארוחה קלילה או כמנת פתיחה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 4 מנות
- לטונה:
- 1/2 ק"ג טונה פרוסה לאצבעות (מלבנים) בעובי של כ-4 ס"מ (טרי/ קפוא)
- מלח
- שמן זית
- לסלט:
- 2 עגבניות קצוצות
- 1 בצל סגול קצוץ
- צרור כוסברה קצוצה טרייה
- פלפל ירוק חריף פרוס
- 1/4 לימון קצוץ כולל הקליפה שלו (ללא גרעינים)
- 6 כפות שמן זית
- מלח גס לפי הטעם
- מיץ לימון לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את נתחי הטונה במעט מלח, מברישים בשמן זית בעזרת מברשת וצורבים כ-20 שניות מכל צד על גבי מחבת לוהטת.
- 2. פורסים כל מלבן דג לפרוסות דקות ומניחים על גבי צלחת הגשה.
- 3. מערבבים את כל חומרי הסלט ומניחים מעל לדג הטונה, מתבלים במלח גס, שמן זית ומיץ לימון. מגישים.