וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חלה במלית ערמונים ובצל

לערב שבת, ערב חג ואפילו לפיקניק של שבת בבוקר. רות אוליבר עם מתכון משגע לחלה רכה במלית ערמונים ובצלים

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה!

חלת ערמונים. דרור עינב
חלת ערמונים

מצרכים למתכון

  • לחלה עגולה בקוטר 24 ס"מ
  • למלית:
  • 2 חבילות ערמונים קלויים וקלופים בוואקום חתוכים גס
  • 3 בצלים חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
  • 4 כפות שמן
  • 3 כפות עשבי תיבול קצוצים (טימין, אורגנו, כוסברה וכו)
  • 1-2 שני שום קצוצות
  • לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 75 גרם סוכר (1/3 כוס)
  • 15 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
  • 5 גרם מלח (1 כפית)
  • 50 גרם שמן זית (1/4 כוס)
  • 180 מ"ל מים (3/4 כוס)
  • לאפיה:
  • 1 ביצה טרופה
  • כף שומשום
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את קוביות הבצלים ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים ערמונים, שום, עשבי תיבול ומתבלים במלח פלפל. מערבבים ומקררים.
  • 2. מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים פרט למלח ומפעילים את וו הלישה. מוסיפים פנימה תוך כדי שמן ומים ולשים במשך 6 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך. מכסים את הקערה ומתפיחים להכפלת הנפח.
  • 3. מעצבים את החלה ואופים: מחלקים את הבצק ל 12-14 כדורים, פותחים בעזרת האצבעות מעט את הבצק, ממלאים כל כדור כפית מתערובת הערמונים, סוגרים ומסדרים את הכדורים צמודים זה לזה בתבנית משומנת קלות.
  • 4. מכסים את התבנית ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 5. מברישים את הכדורים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים כ-25-30 דקות עד שהחלה עשויה וזהובה. מקררים מעט ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully