פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חלה במלית ערמונים ובצל

      לערב שבת, ערב חג ואפילו לפיקניק של שבת בבוקר. רות אוליבר עם מתכון משגע לחלה רכה במלית ערמונים ובצלים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חלת ערמונים (דרור עינב)
      חלת ערמונים (דרור עינב)

      מצרכים

      • לחלה עגולה בקוטר 24 ס"מ
      • למלית:
      • 2 חבילות ערמונים קלויים וקלופים בוואקום חתוכים גס
      • 3 בצלים חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
      • 4 כפות שמן
      • 3 כפות עשבי תיבול קצוצים (טימין, אורגנו, כוסברה וכו)
      • 1-2 שני שום קצוצות
      • לבצק:
      • 500 גרם קמח
      • 75 גרם סוכר (1/3 כוס)
      • 15 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
      • 5 גרם מלח (1 כפית)
      • 50 גרם שמן זית (1/4 כוס)
      • 180 מ"ל מים (3/4 כוס)
      • לאפיה:
      • 1 ביצה טרופה
      • כף שומשום
      • קורט מלח

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את קוביות הבצלים ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים ערמונים, שום, עשבי תיבול ומתבלים במלח פלפל. מערבבים ומקררים.
      • 2. מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים פרט למלח ומפעילים את וו הלישה. מוסיפים פנימה תוך כדי שמן ומים ולשים במשך 6 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך. מכסים את הקערה ומתפיחים להכפלת הנפח.
      • 3. מעצבים את החלה ואופים: מחלקים את הבצק ל 12-14 כדורים, פותחים בעזרת האצבעות מעט את הבצק, ממלאים כל כדור כפית מתערובת הערמונים, סוגרים ומסדרים את הכדורים צמודים זה לזה בתבנית משומנת קלות.
      • 4. מכסים את התבנית ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 5. מברישים את הכדורים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים כ-25-30 דקות עד שהחלה עשויה וזהובה. מקררים מעט ומגישים.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -