- 1. מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את קוביות הבצלים ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים ערמונים, שום, עשבי תיבול ומתבלים במלח פלפל. מערבבים ומקררים.
-
- 2. מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים פרט למלח ומפעילים את וו הלישה. מוסיפים פנימה תוך כדי שמן ומים ולשים במשך 6 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך. מכסים את הקערה ומתפיחים להכפלת הנפח.
-
- 3. מעצבים את החלה ואופים: מחלקים את הבצק ל 12-14 כדורים, פותחים בעזרת האצבעות מעט את הבצק, ממלאים כל כדור כפית מתערובת הערמונים, סוגרים ומסדרים את הכדורים צמודים זה לזה בתבנית משומנת קלות.
-
- 4. מכסים את התבנית ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 5. מברישים את הכדורים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים כ-25-30 דקות עד שהחלה עשויה וזהובה. מקררים מעט ומגישים.