וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה ופטל שחור

קשה לסרב לקינוח הזה: עוגת גבינה קרה ושמנתית, מנוקדת בפטל שחור, פירותי וחמצמץ

מתכון מאת: ענבל לביא, סנפרוסט

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • סוג מתכון: חלבי
  • מספר מנות: 12 (תבנית מרובעת 20X20 ס"מ)
  • משך הכנה: חצי שעה
  • משך הכנה כולל אפייה וקירור: 1/2 4 שעות
  • דרגת קושי: קל
  • מצרכים:
  • לתחתית:
  • 200 גרם פירורי ביסקוויטים
  • 2 כפות (20 גרם) סוכר חום דמררה
  • 80 גרם חמאה, מומסת
  • למלית:
  • 1/2 שקית (150 גרם) פטל שחור מוקפא
  • 450 גרם גבינת שמנת 25 אחוז
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס +כף (160 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות (20 גרם) קמח
  • 3 ביצים טרופות
  • קליפת לימון מגוררת, לעיטור
  • להגשה:
  • קליפת לימון מגוררת (רשות)

אופן ההכנה

  • 1.לתחתית: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויט עם סוכר דמררה וחמאה מומסת ומערבבים היטב כך שהפירורים מצופים בחמאה.
  • 2. מהדקים את התערובת לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 3.למלית: מערבבים בקערה גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון וקמח. מוסיפים ביצים טרופות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 4. יוצקים את הבלילה לתבנית, מעל תחתית הביסקוויטים, ומפזרים מעליה את הפטל הקפוא.
  • 5. אופים כ- 50 דקות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות עד שהתערובת יציבה למראה ותפוחה בדפנות, אך עדיין רוטטת במרכז.
  • 6. מצננים היטב ומעבירים לקירור לכמה שעות ,חותכים לקוביות ומעטרים בקליפת לימון מגוררת.
  • רוצים לגוון?
  • תוכלו להכין את העוגה גם בשילוב של תערובת פירות יער, או אוכמניות קפואות.
  • עוגה כושית של מיקי שמו

  • חצי עוגה קרה חצי עוגה אפויה

  • בראוניז גבינה וקפה

  • עוגת גבינה פירורים שכולם אוהבים

  • בצק פלונדר ממולא פקורינו

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • בוגאצה יוונית

  • טירמיסו א-לה איטליה

  • עוגת גבינה בחושה

  • נגיסי עוגת גבינה של מירב שיינר

  • עוגת גבינה קרה עם דובדבני אמרנה

  • עוגיות תאנים וגבינות

  • עוגת מסקרפונה אננס

  • בראוניז שוקולד-דלעת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully