- 1. מכינים סירופ מתובל: בקלחת קטנה מרתיחים כוס מים עם קורט קינמון, וקליפת לימון כ-3 דקות לקבלת סירופ. משרים את השזיפים בסירופ למשך כחצי שעה. לאחר מכן, חותכים את השזיפים חיתוך גס.
- 2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים את מלית הריקוטה: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל רכיבי המלית לתערובת אחידה.
- 3. מכינים את העוגה הבחושה: בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר עד שהסוכר נמס, כדקה-שתיים.
- 4. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב כחצי דקה עד הטמעת השמן בתערובת.
- 5. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קינמון, מלח וסודה לשתייה ומערבבים לתערובת אחידה.
- 6. מוסיפים את תמצית וניל וגרידת התפוז ומערבבים לתערובת אחידה.
- 7. מוסיפים את השזיפים המיובשים שהשרנו וחתכנו לקוביות ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים רבע מכמות המלית של העוגה הבחושה בכל תבנית, יוצקים מחצית מכמות מלית הריקוטה לכל תבנית. ומכסים ברבע מהמלית הבחושה לכל תבנית.
- 8. מכינים את השטרויזל: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החומרים עד קבלת תערובת פירורית. ומפזרים על העוגות שמזגנו. אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ למרכז העוגה יוצא לח.