עוגת ריקוטה קרה

בלי בישול, בלי אפייה, בלי בעיה: ערן ירוחם ומחלבות "גד" מגישים לכם עוגת ריקוטה קרה, המוגשת עם מעטפת של רוטב פירות יער מתקתק מעליה.

מתכון מאת: ערן ירוחם, מחלבות גד
עוגת ריקוטה קרה. ivp בית הפקה, מערכת וואלה!
עוגת ריקוטה קרה(צילום: ivp בית הפקה)

מצרכים

  • לתבנית בקוטר 26:
  • 4 אריזות גבינת ריקוטה
  • 1 שקית אבקת פודינג
  • 1 שקית ג'לטין
  • 6 ביצים (חלבון בלבד)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב
  • קליפת לימון מגורדת מומלץ ,לא חובה
  • 1 חבילה ביסקוויט פתי בר
  • 70 גר' חמאה קרה
  • רוטב פירות יער

אופן ההכנה

  • 1. מחממים כוס חלב במיקרוגל וממיסים בתוכה את הג'לטין, מערבבים היטב עד שכל הגרגרים נמסים.
  • 2. במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים בתוספת החמאה, מפזרים ומהדקים על תחתית התבנית.
  • 3. מעבירים את גבינת הריקוטה לקערה ומערבים היטב עם אבקת הפודינג, מוסיפים לקערה את החלב עם הג'לטין המומס וממשיכים לערבב עד קבלת קרם גבינה אחיד וחלק.
  • 4. בקערת נוספת מקציפים את חלבוני הביצים בתוספת כוס סוכר לקצף יציב וקשה,מערבבים בתנועות קיפול את הקצף לתערובת הגבינה בהדרגה.
  • 5. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית עם בסיס הביסקוויט, מחליקים את פני העוגה בעזת סכין או מרית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים 4 שעות לפחות.
  • 6. מומלץ לקרר לילה פני ההגשה. מגישים עם רוטב פירות יער .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully