עוגת ריקוטה קרה
בלי בישול, בלי אפייה, בלי בעיה: ערן ירוחם ומחלבות "גד" מגישים לכם עוגת ריקוטה קרה, המוגשת עם מעטפת של רוטב פירות יער מתקתק מעליה.
מצרכים
- לתבנית בקוטר 26:
- 4 אריזות גבינת ריקוטה
- 1 שקית אבקת פודינג
- 1 שקית ג'לטין
- 6 ביצים (חלבון בלבד)
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס חלב
- קליפת לימון מגורדת מומלץ ,לא חובה
- 1 חבילה ביסקוויט פתי בר
- 70 גר' חמאה קרה
- רוטב פירות יער
אופן ההכנה
- 1. מחממים כוס חלב במיקרוגל וממיסים בתוכה את הג'לטין, מערבבים היטב עד שכל הגרגרים נמסים.
- 2. במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים בתוספת החמאה, מפזרים ומהדקים על תחתית התבנית.
- 3. מעבירים את גבינת הריקוטה לקערה ומערבים היטב עם אבקת הפודינג, מוסיפים לקערה את החלב עם הג'לטין המומס וממשיכים לערבב עד קבלת קרם גבינה אחיד וחלק.
- 4. בקערת נוספת מקציפים את חלבוני הביצים בתוספת כוס סוכר לקצף יציב וקשה,מערבבים בתנועות קיפול את הקצף לתערובת הגבינה בהדרגה.
- 5. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית עם בסיס הביסקוויט, מחליקים את פני העוגה בעזת סכין או מרית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים 4 שעות לפחות.
- 6. מומלץ לקרר לילה פני ההגשה. מגישים עם רוטב פירות יער .