וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שקדים לימונית בלי גלוטן

עוגת שקדים לימונית בסגנון איטלקי-כפרי, המשלבת גבינת ריקוטה ונטולת גלוטן

מתכון מאת: ליאור משיח

עוגת לימון ושקדים. דרור עינב
עוגת לימון ושקדים

מצרכים למתכון

  • תבנית אחת או רינג בקוטר 20 ס"מ
  • 120 גר' חמאה
  • 275 גר' סוכר (1/3 1 כוסות)
  • 1 מקל וניל
  • גרידת לימון מלימון 1
  • 4 ביצים מופרדות, בטמפ' חדר
  • 240 גר' אבקת שקדים (כ-3 כוסות)
  • 300 גר' גבינת ריקוטה
  • שקדים פרוסים או מקלות שקדים לקישוט
  • להגשה
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים תבנית או רינג בקוטר 20 ס"מ ומניחים בצד.
  • 2. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה, 160 גר' מהסוכר (3/4 כוס+כף), וניל וגרידת לימון. מוסיפים פנימה את החלמונים. מוסיפים פנימה את אבקת השקדים.
  • 4. מוציאים מהמיקסר, ומקפלים פנימה את גבינת הריקוטה.
  • 5. לוקחים את החלבונים ומקציפים בנפרד, עם וו הקצפה, עד שמתחיל להיווצר קצף. בשלב הזה מוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר. ממשיכים להקציף עד שהקצף יציב.
  • 6. מקפלים את מסת החלבונים אל תוך מסת החלמונים עד שמקבלים בלילה בצבע אחיד ובמרקם אחיד.
  • 7. מוזגים אל תוך התבנית, ומשקטים את פני השטח בשקדים.
  • אופים כ-40-45 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים. לאחר שהעוגה התקררה, מוציאים מהרינג. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully