עוגת שוקולד ברוטב טופי
שיתוף פעולה של השף-קונדיטור אלון שבו ורשת קפה ג'ו הוליד סדרת קינוחים מושקעים מתוכו בחרנו להביא את המתכון המנצח לעוגת שוקולד ברוטב טופי
עוגת שוקולד וטופי (צילום: שרי ישראלי, צילום: רונן מנגן)
מחשבון המרות
- תבנית עגולה בקוטר 24, כ- 10 מנות
- לעוגה:
- 200 גרם חמאה
- 400 גרם שוקולד מריר
- 8 ביצים בגודל L
- 60 גרם סוכר
- 30 גרם קורנפלור
- 3 גרם מלח
- לרוטב הטופי:
- 100 גרם סוכר לבן
- 150 גרם שמנת מתוקה
- לא חובה
- כדור גלידה וניל
- 1. עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-150 מעלות בתכנית טורבו ומסדרים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בדפנותיה.
- 2. ממיסים את החמאה עם השוקולד על בן מארי וטורפים היטב לתערובת אחידה. במקביל מקציפים את הביצים עם הסוכר והמלח במשך 6-7 דקות ועד יצירת קציפה תפוחה ובהירה.
- 3. מוסיפים לקציפת הביצים את הקורנפלור ומקציפים במשך מספר שניות, רק עד שהקורנפלור נטמע בתערובת.
- 4. מקפלים בעדינות את קציפת הביצים לתערובת השוקולד והחמאה המומסת ומעבירים את הבלילה לתבנית.
- 5. אופים במשך 20-30 דקות ועד לנקודה בה העוגה יציבה אך רכה מאוד. אם המלית נראית נוזלית יש לאפות מספר דקות נוספות.
- 6. מצננים לגמרי את העוגה בטמפרטורת החדר ומעבירים אותה לקירור במקרר לפני הפריסה. על מנת לחתוך את העוגה בצורה חלקה יש לחמם את הסכין לפני הפריסה.
- 7. רוטב הטופי: בסיר מחממים את הסוכר לקרמל ענברי. במקביל מרתיחים שמנת.
- 8. מורידים את הקרמל מהאש ומוסיפים את השמנת הרותחת בהדרגה תוך כדי טריפה. מסננים ומצננים במקרר. את העוגה ורוטב הטופי ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה