מתכונים חמים

עוגת שוקולד ברוטב טופי

שיתוף פעולה של השף-קונדיטור אלון שבו ורשת קפה ג'ו הוליד סדרת קינוחים מושקעים מתוכו בחרנו להביא את המתכון המנצח לעוגת שוקולד ברוטב טופי

מתכון מאת: ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת שוקולד וטופי

מחשבון המרות

מצרכים

  • תבנית עגולה בקוטר 24, כ- 10 מנות
  • לעוגה:
  • 200 גרם חמאה
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 8 ביצים בגודל L
  • 60 גרם סוכר
  • 30 גרם קורנפלור
  • 3 גרם מלח
  • לרוטב הטופי:
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • לא חובה
  • כדור גלידה וניל

אופן ההכנה

  • 1. עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-150 מעלות בתכנית טורבו ומסדרים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בדפנותיה.
  • 2. ממיסים את החמאה עם השוקולד על בן מארי וטורפים היטב לתערובת אחידה. במקביל מקציפים את הביצים עם הסוכר והמלח במשך 6-7 דקות ועד יצירת קציפה תפוחה ובהירה.
  • 3. מוסיפים לקציפת הביצים את הקורנפלור ומקציפים במשך מספר שניות, רק עד שהקורנפלור נטמע בתערובת.
  • 4. מקפלים בעדינות את קציפת הביצים לתערובת השוקולד והחמאה המומסת ומעבירים את הבלילה לתבנית.
  • 5. אופים במשך 20-30 דקות ועד לנקודה בה העוגה יציבה אך רכה מאוד. אם המלית נראית נוזלית יש לאפות מספר דקות נוספות.
  • 6. מצננים לגמרי את העוגה בטמפרטורת החדר ומעבירים אותה לקירור במקרר לפני הפריסה. על מנת לחתוך את העוגה בצורה חלקה יש לחמם את הסכין לפני הפריסה.
  • 7. רוטב הטופי: בסיר מחממים את הסוכר לקרמל ענברי. במקביל מרתיחים שמנת.
  • 8. מורידים את הקרמל מהאש ומוסיפים את השמנת הרותחת בהדרגה תוך כדי טריפה. מסננים ומצננים במקרר. את העוגה ורוטב הטופי ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully