פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת שוקולד ברוטב טופי

      שיתוף פעולה של השף-קונדיטור אלון שבו ורשת קפה ג'ו הוליד סדרת קינוחים מושקעים מתוכו בחרנו להביא את המתכון המנצח לעוגת שוקולד ברוטב טופי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת שוקולד וטופי (יח
      עוגת שוקולד וטופי (יח"צ , שרי ישראלי, צילום: רונן מנגן)

      מצרכים

      • תבנית עגולה בקוטר 24, כ- 10 מנות
      • לעוגה:
      • 200 גרם חמאה
      • 400 גרם שוקולד מריר
      • 8 ביצים בגודל L
      • 60 גרם סוכר
      • 30 גרם קורנפלור
      • 3 גרם מלח
      • לרוטב הטופי:
      • 100 גרם סוכר לבן
      • 150 גרם שמנת מתוקה
      • לא חובה
      • כדור גלידה וניל

      אופן ההכנה

      • 1. עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-150 מעלות בתכנית טורבו ומסדרים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בדפנותיה.
      • 2. ממיסים את החמאה עם השוקולד על בן מארי וטורפים היטב לתערובת אחידה. במקביל מקציפים את הביצים עם הסוכר והמלח במשך 6-7 דקות ועד יצירת קציפה תפוחה ובהירה.
      • 3. מוסיפים לקציפת הביצים את הקורנפלור ומקציפים במשך מספר שניות, רק עד שהקורנפלור נטמע בתערובת.
      • 4. מקפלים בעדינות את קציפת הביצים לתערובת השוקולד והחמאה המומסת ומעבירים את הבלילה לתבנית.
      • 5. אופים במשך 20-30 דקות ועד לנקודה בה העוגה יציבה אך רכה מאוד. אם המלית נראית נוזלית יש לאפות מספר דקות נוספות.
      • 6. מצננים לגמרי את העוגה בטמפרטורת החדר ומעבירים אותה לקירור במקרר לפני הפריסה. על מנת לחתוך את העוגה בצורה חלקה יש לחמם את הסכין לפני הפריסה.
      • 7. רוטב הטופי: בסיר מחממים את הסוכר לקרמל ענברי. במקביל מרתיחים שמנת.
      • 8. מורידים את הקרמל מהאש ומוסיפים את השמנת הרותחת בהדרגה תוך כדי טריפה. מסננים ומצננים במקרר. את העוגה ורוטב הטופי ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים.

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -