- 1. מכינים טורט: מחממים תנור ל-160 מעלות. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים וסוכר כדקה וחצי עד לקבלת קצף יציב.
- 2. טורפים חלמונים ושמן כשתי דקות עד שמתקבל קצף בהיר
- מקפלים את תערובת החלמונים לחלבונים, עד קבלת תערובת הומוגנית.
- 3. מקפלים את הקמח לתערובת, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים לתבנית מרופדת בנייר ואופים למשך כ- 20 דקות בתנו רעד שקיסם במרכז הטורט יוצא יבש.
- 4. מצננים את הטורט ומלחצים מהתבנית. מסירים את נייר האפייה ומרפדים בנייר אפייה חדש.
- 5. מכינים משמשים המזוגגים: במחבת רחבה ממיסים את החמאה והסוכר. מוסיפים את המשמשים ומערבבים כ-3 דקות עד קבלת זיגוג על המשמשים. מעבירים לקערה לצינון.
- 6. מכינים קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית את גבינת המסקרפונה למשך כדקה עד קבלת משחה חלקה.
- 7. מחליפים את וו הגיטרה למטרפה, מוסיפים את השמנת המתוקה והסוכר ומתחילים להקציף במהירות נמוכה.
- 8. בהדרגה מעלים את המהירות למשך כשתי דקות עד קבלת קרם יציב.
- 9. הרכבה העוגה: בתבנית מרופדת בנייר אפיה מסדרים בתחתית את חצאי המשמשים כך שהחלק הפנימי של המשמש, הפתוח כלפי תחתית התבנית (את הסירופ שנותר לשמור בצד להגשה). יוצקים את קרם המסקרפונה על המשמשים ומשטחים בעזרת כף. מניחים את הטורט על שכבת הקרם ומהדקים היטב על גבי הקרם. מקררים את העוגה למשך 3 שעות.
- 10. לאחר קירור עוברים עם סכין נקייה (ניתן להיעזר בכוס עם מים חמי שנטבול בה את הסכין ומגבת לנגב את הסכין) על דפנות התבנית עד חילוץ הקרם מדופן התבנית. מניחים צלחת הגשה על הטורט והופכים את העוגה כך שרואים את המשמשים. בעת ההגשה יוצקים את יתרת הסירופ שנותר מהמשמשים המזוגגים.