וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מסקרפונה

קונדיטוריית ביסקוטי במתכון לעוגת טורט, מסקרפונה ומשמשים מזוגגים

מתכון מאת: קונדיטוריית ביסקוטי, מערכת וואלה

עוגות גבינה של ביסקוטי. דרור עינב
עוגות גבינה של ביסקוטי

מצרכים למתכון

  • תבנית קפיצית עגולה קוטר 20
  • למשמשים המזוגגים:
  • 8-10 משמשים חצויים
  • 40 גרם חמאה
  • 120 גרם סוכר חום
  • מקל וניל
  • לקרם מסקרפונה:
  • 400 גרם גבינת מסקרפונה 42%
  • 400 מ"ל (שתי כוסות) שמנת מתוקה
  • 80 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
  • לתחתית טורט:
  • 2 ביצים מופרדות
  • 65 גרם (שליש כוס) סוכר
  • 50 גרם (שליש כוס ועוד כף שטוחה) קמח
  • 35 גרם (2.5 כפות) שמן
  • גרידה מתפוז אחד
  • כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים טורט: מחממים תנור ל-160 מעלות. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים וסוכר כדקה וחצי עד לקבלת קצף יציב.
  • 2. טורפים חלמונים ושמן כשתי דקות עד שמתקבל קצף בהיר
  • מקפלים את תערובת החלמונים לחלבונים, עד קבלת תערובת הומוגנית.
  • 3. מקפלים את הקמח לתערובת, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוזגים לתבנית מרופדת בנייר ואופים למשך כ- 20 דקות בתנו רעד שקיסם במרכז הטורט יוצא יבש.
  • 4. מצננים את הטורט ומלחצים מהתבנית. מסירים את נייר האפייה ומרפדים בנייר אפייה חדש.
  • 5. מכינים משמשים המזוגגים: במחבת רחבה ממיסים את החמאה והסוכר. מוסיפים את המשמשים ומערבבים כ-3 דקות עד קבלת זיגוג על המשמשים. מעבירים לקערה לצינון.
  • 6. מכינים קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית את גבינת המסקרפונה למשך כדקה עד קבלת משחה חלקה.
  • 7. מחליפים את וו הגיטרה למטרפה, מוסיפים את השמנת המתוקה והסוכר ומתחילים להקציף במהירות נמוכה.
  • 8. בהדרגה מעלים את המהירות למשך כשתי דקות עד קבלת קרם יציב.
  • 9. הרכבה העוגה: בתבנית מרופדת בנייר אפיה מסדרים בתחתית את חצאי המשמשים כך שהחלק הפנימי של המשמש, הפתוח כלפי תחתית התבנית (את הסירופ שנותר לשמור בצד להגשה). יוצקים את קרם המסקרפונה על המשמשים ומשטחים בעזרת כף. מניחים את הטורט על שכבת הקרם ומהדקים היטב על גבי הקרם. מקררים את העוגה למשך 3 שעות.
  • 10. לאחר קירור עוברים עם סכין נקייה (ניתן להיעזר בכוס עם מים חמי שנטבול בה את הסכין ומגבת לנגב את הסכין) על דפנות התבנית עד חילוץ הקרם מדופן התבנית. מניחים צלחת הגשה על הטורט והופכים את העוגה כך שרואים את המשמשים. בעת ההגשה יוצקים את יתרת הסירופ שנותר מהמשמשים המזוגגים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully