מתכונים חמים

קרם פולנטה ועגבניות לחות

השף רן פולק מביה"ס הגבוה לקולינריה, בישולים, מכין קרם פולנטה עדין וסמיך מתירס טרי עם עגבניות לחות ופיקנטיות

מתכון מאת: רן פולק, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פולנטה מתירס טרי עם עגבניות לחות ובלסמי של השף רן פולק

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 4 סועדים
  • לפולנטה:
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 5 קלחים של תירס טרי
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס שמנת
  • מים 1 כוס
  • מלח לטעם
  • לעגבניות לחות פיקנטיות (מומלץ להכין כמות משולשת ולשמור):
  • 4 עגבניות
  • מלח קורט
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת חריפה
  • להגשה:
  • 4 כפיות בלסמי איכותי

אופן ההכנה

  • 1. הכנת העגבניות הלחות: חורצים בחלק העליון של העגבניות איקס עם סכין, מניחים במים רותחים, מעבירים למים קרים ומקלפים את הקליפה.
  • 2. חותכים את העגבניות הקלופות לרבעים, מוציאים את הגרעינים, מתבלים במלח, שמן זית ופפריקה מעושנת
  • ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם ל-80 מעלות למשך שעתיים-שלוש (מומלץ להכין כמות משולשת ולשמור בכלי אטום).
  • 3. הכנת הפולנטה הטריה: בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומאדים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות 2 דקות נוספות.
  • 4. מסירים את גרעיני התירס מהקלח בעזרת סכין חדה, מוסיפים לסיר עם הבצל והשום וממשיכים לטגן לדקה נוספת.
  • 5. מוסיפים את השמנת והחלב, מתבלים במלח ומבשלים על אש קטנה למשך כחצי שעה.
  • 6. מסננים את התירס ושומרים את הגרעינים והן את הנוזלים. מעבירים את הגרעינים והבצל לבלנדר וטוחנים, תוך הוספת נוזלי הבישול לפי הצורך.
  • 7. מעבירים את הקרם שהתקבל דרך מסננת דקה לקבלת קרם עדין.
  • 8. להגשה: מניחים מעט מהפולנטה, מעליה את העגבניות ומזליפים חומץ בלסמי איכותי מעל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully