וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרם פולנטה ועגבניות

עודכן לאחרונה: 11.4.2024 / 7:43

מייבשים את העגבניות לבד ובקלות, ומבשלים קרם פולנטה שנמס בפה, עם טעמים שלא תשיגו מקמח תירס רגיל

פולנטה מתירס טרי עם עגבניות לחות ובלסמי של השף רן פולק. נמרוד סונדרס
זו בדיוק התוספת לשולחן חגיגי שלא משאירים ממנה פירור/נמרוד סונדרס

הרבה פעמים אנחנו מביאים לכם מתכונים זריזים במיוחד, אבל לפעמים אנחנו נהנים להגיש משהו מושקע, שמכינים אותו מאפס. כמו קרם הפולנטה הזה, שמוכן מקלחי תירס טריים. אפילו העגבניות הלחות מיובשות בתנור לדרגת שלמות.

זהו מתכון של שף רן פולק, מנהל מגמת בישול ‏ופיתוח מקצועי בבית הספר "בישולים", ואם תלכו צעד-צעד לפי ההוראות המדויקות שלו, תקבלו פולנטה כפי שלא טעמתם מעולם.

ביקשו מכם להביא מנה לערב החג? זו האחת שאתם יכולים להשקיע בה, וארוחה רבת משתתפים היא זמן טוב לטרוח מעל לסירים, עם כמות גדולה של פולנטה כשרה לפסח, לצד כמות גדולה של עגבניות לחות שתשמרו בצנצנת לכריכים וסלטים.

המתכון מיועד לארבעה סועדים, כך שיש אפשרות להכפיל את הכמויות כדי שיהיה לכולם מספיק פולנטה אלוהית בשולחן ליל הסדר.

קרם פולנטה ועגבניות לחות

מתכון מאת: רן פולק, מערכת וואלה אוכל

פולנטה מתירס טרי עם עגבניות לחות ובלסמי של השף רן פולק. נמרוד סונדרס
פולנטה מתירס טרי עם עגבניות לחות ובלסמי של השף רן פולק

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 4 סועדים
  • לפולנטה:
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 5 קלחים של תירס טרי
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס שמנת
  • 1 כוס מים
  • מלח
  • לעגבניות לחות פיקנטיות (מומלץ להכין כמות משולשת ולשמור):
  • 4 עגבניות
  • קורט מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת חריפה
  • להגשה:
  • 4 כפיות חומץ בלסמי איכותי

אופן ההכנה

  • 1. הכנת העגבניות הלחות: חורצים בחלק העליון של העגבניות איקס עם סכין, מניחים במים רותחים, מעבירים למים קרים ומקלפים את הקליפה.
  • 2. חותכים את העגבניות הקלופות לרבעים, מוציאים את הגרעינים, מתבלים במלח, שמן זית ופפריקה מעושנת ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם ל-80 מעלות למשך שעתיים-שלוש (מומלץ להכין כמות משולשת ולשמור בכלי אטום).
  • 3. הכנת הפולנטה הטרייה: בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומאדים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות 2 דקות נוספות.
  • 4. מסירים את גרעיני התירס מהקלח בעזרת סכין חדה, מוסיפים לסיר עם הבצל והשום וממשיכים לטגן לדקה נוספת.
  • 5. מוסיפים את השמנת והחלב, מתבלים במלח ומבשלים על אש קטנה למשך כחצי שעה.
  • 6. מסננים את התירס ושומרים את הגרעינים ואת הנוזלים. מעבירים את הגרעינים והבצל לבלנדר וטוחנים, תוך הוספת נוזלי הבישול לפי הצורך.
  • 7. מעבירים את הקרם שהתקבל דרך מסננת דקה לקבלת קרם עדין.
  • 8. להגשה: מניחים מעט מהפולנטה, מעליה את העגבניות, ומזלפים חומץ בלסמי איכותי מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully