- 1. הכנת העגבניות הלחות: חורצים בחלק העליון של העגבניות איקס עם סכין, מניחים במים רותחים, מעבירים למים קרים ומקלפים את הקליפה.
-
- 2. חותכים את העגבניות הקלופות לרבעים, מוציאים את הגרעינים, מתבלים במלח, שמן זית ופפריקה מעושנת
- ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם ל-80 מעלות למשך שעתיים-שלוש (מומלץ להכין כמות משולשת ולשמור בכלי אטום).
-
- 3. הכנת הפולנטה הטריה: בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומאדים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות 2 דקות נוספות.
-
- 4. מסירים את גרעיני התירס מהקלח בעזרת סכין חדה, מוסיפים לסיר עם הבצל והשום וממשיכים לטגן לדקה נוספת.
-
- 5. מוסיפים את השמנת והחלב, מתבלים במלח ומבשלים על אש קטנה למשך כחצי שעה.
-
- 6. מסננים את התירס ושומרים את הגרעינים והן את הנוזלים. מעבירים את הגרעינים והבצל לבלנדר וטוחנים, תוך הוספת נוזלי הבישול לפי הצורך.
-
- 7. מעבירים את הקרם שהתקבל דרך מסננת דקה לקבלת קרם עדין.
-
- 8. להגשה: מניחים מעט מהפולנטה, מעליה את העגבניות ומזליפים חומץ בלסמי איכותי מעל.