וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה שמנתית

מתכון מנצח לעוגת גבינה עם טעם עשיר של שמנת

מתכון מאת: מערכת וואלה

אלי שרם הפקות

מצרכים למתכון

  • לעוגה בקוטר 24 ס"מ
  • 750 גרם גבינת שמנת 24.5% בטעם טבעי
  • 300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 5 ביצים
  • 30 גרם (4 כפות) קמח
  • קליפת לימון מגוררת
  • להגשה:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 4 כפות שמנת חמוצה (לא חובה)
  • 2 כפות סוכר
  • זסטים מקליפת לימון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2. בעזרת מטרפה ידנית או במיקסר עם בלון, מערבלים את הגבינות עם השמנת והסוכר.
  • 3. מוסיפים את הביצים אחת-אחת וממשיכים לערבל. מוסיפים את הקמח וקליפת הלימון המגוררת ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 15 דקות להזהבה קלה.
  • 5. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 40-35 דקות עד שהעוגה מתייצבת, אך נותרת מעט רכה במרכז. אל דאגה היא תתייצב לגמרי בקירור.
  • 6. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתנור הכבוי במשך שעה. מצננים עוד שעתיים מחוץ לתנור, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר עד להגשה.
  • 7. לפני ההגשה מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים. מצפים את חלקה העליון של העוגה ומקשטים בזסטים מקליפת לימון.
  • מאפה מתוק של גבינה ותותים

  • טרין גבינה עם פלפלים ועגבניות מיובשות

  • עוגת גבינה שמנת

  • עוגת ביסקוויטים וקליק ללא אפייה

  • קוביות פאי קשיו ודבש מלוח

  • מאפינס מייפל ושיבולת שועל

  • כוסות תפוחים מקורמלים וקרם גבינה

  • חיתוכיות פאדג' שוקולד ותפוזים

  • שבלולי פרג ומרציפן

  • חיתוכיות פאי לימון וקוקס

  • עוגת פנקייקים עם קרם וניל וסוכריות צבעוניות

  • ארטיק מלבי

  • עוגת פיסטוק

  • חיתוכיות שוקולד, ביסקוויטים ופקאנים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully