מתכונים חמים

עוגת גבינה שמנתית

מתכון מנצח לעוגת גבינה עם טעם עשיר של שמנת

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(אלי שרם הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • לעוגה בקוטר 24 ס"מ
  • 750 גרם גבינת שמנת 24.5% בטעם טבעי
  • 300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 5 ביצים
  • 30 גרם (4 כפות) קמח
  • קליפת לימון מגוררת
  • להגשה:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 4 כפות שמנת חמוצה (לא חובה)
  • 2 כפות סוכר
  • זסטים מקליפת לימון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2. בעזרת מטרפה ידנית או במיקסר עם בלון, מערבלים את הגבינות עם השמנת והסוכר.
  • 3. מוסיפים את הביצים אחת-אחת וממשיכים לערבל. מוסיפים את הקמח וקליפת הלימון המגוררת ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 15 דקות להזהבה קלה.
  • 5. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 40-35 דקות עד שהעוגה מתייצבת, אך נותרת מעט רכה במרכז. אל דאגה היא תתייצב לגמרי בקירור.
  • 6. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתנור הכבוי במשך שעה. מצננים עוד שעתיים מחוץ לתנור, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר עד להגשה.
  • 7. לפני ההגשה מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים. מצפים את חלקה העליון של העוגה ומקשטים בזסטים מקליפת לימון.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully