- 1. . בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים.
- 2. בכוס גדולה מערבבים את המים/ מיץ עם הביצים והמלח ויוצקים על החומרים היבשים שבקערת המיקסר.
- 3. מתחילים ללוש במהירות בינונית וכעבור דקה - שתיים גורפים היטב את תחתית קערת המיקסר והמעטפת וממשיכים ללוש במהירות בינונית - גבוהה כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק צהבהב, מבריק ומעט דביק.
- 4. משמנים קערה בינונית ומכניסים לתוכה את הבצק, הופכים כך שכולו יהיה מכוסה בשכבת שומן דקה ומכסים במגבת עבה. מתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.
- 5. מעבירים את הבצק התפוח על גבי משטח העבודה ומחלקים ל-2 (רצוי להסתייע במשקל).
- 6. מכל חצי בוצעים רבע ומחלקים אותו ל-4, כך שמתקבלת חתיכה גדולה (במשקל 200 גרם בערך) ו-4 חתיכות קטנות (במשקל 20 גרם בערך). מכדררים את שתי החתיכות הגדולות ובעזרת האצבע לוחצים חור באמצע כמעט עד הקרקעית.
- 7. משלוש (מתוך 4) החתיכות הקטנות יוצרים שלושה 'נחשים' עבים ועם לחיצות של האצבעות יוצרים מעין שרשרת עם טיפות (ראה תמונה הסופית) - פורסים על כל כדור את השרשרות כמו כוכב. מהחתיכה הרביעית יוצרים כדור ומניחים באמצע כמו פונפון.
- 8. מברישים את שתי הכיכרות המעצבות בתערובת החלמון ומניחים להתפחה כ-15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 9. אופים במרכז התנור 15 דקות או עד לקבלת צבע חום עמוק. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית 5 דקות ומעבירים על גבי רשת צינון.
- 10. לאחר צינון מלא (כחצי שעה לפחות) מברישים את הכיכרות בריבה מהולה במים ומפזרים מעל סוכר וקינמון.