פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם מקסיקני מסורתי

      לרגל חגיגות יום המתים המקסיקני מתכון ללחם המסורתי שנאכל בימי החג ונקרא pan de muertos

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחם מקסיקני לחגיגות יום המתים (נמרוד סונדרס)
      לחם מקסיקני לחגיגות יום המתים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • כמות: ל-2 כיכרות בינוניות
      • לבצק:
      • 300 גרם (2 כוסות+ 2 כפות) קמח
      • 35 גרם (3 כפות) סוכר
      • 5 גרם (כפית) שמרים יבשים
      • 4 גרם (כפית) מלח
      • 80 גרם (1/3 כוס) מים פושרים / מיץ תפוזים טרי
      • 2 ביצים גדולות טרופות
      • להברשה:
      • 1 חלמון
      • 1 כפית שמן
      • 1 כפית מי זהר
      • להגשה:
      • 2 כפות ריבת משמשים/ תפוזים מהולה בכף מים רותחים
      • 1/4 כוס סוכר לבן + 1/2 כפית קינמון טחון (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • 1. . בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים.
      • 2. בכוס גדולה מערבבים את המים/ מיץ עם הביצים והמלח ויוצקים על החומרים היבשים שבקערת המיקסר.
      • 3. מתחילים ללוש במהירות בינונית וכעבור דקה - שתיים גורפים היטב את תחתית קערת המיקסר והמעטפת וממשיכים ללוש במהירות בינונית - גבוהה כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק צהבהב, מבריק ומעט דביק.
      • 4. משמנים קערה בינונית ומכניסים לתוכה את הבצק, הופכים כך שכולו יהיה מכוסה בשכבת שומן דקה ומכסים במגבת עבה. מתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.
      • 5. מעבירים את הבצק התפוח על גבי משטח העבודה ומחלקים ל-2 (רצוי להסתייע במשקל).
      • 6. מכל חצי בוצעים רבע ומחלקים אותו ל-4, כך שמתקבלת חתיכה גדולה (במשקל 200 גרם בערך) ו-4 חתיכות קטנות (במשקל 20 גרם בערך). מכדררים את שתי החתיכות הגדולות ובעזרת האצבע לוחצים חור באמצע כמעט עד הקרקעית.
      • 7. משלוש (מתוך 4) החתיכות הקטנות יוצרים שלושה 'נחשים' עבים ועם לחיצות של האצבעות יוצרים מעין שרשרת עם טיפות (ראה תמונה הסופית) - פורסים על כל כדור את השרשרות כמו כוכב. מהחתיכה הרביעית יוצרים כדור ומניחים באמצע כמו פונפון.
      • 8. מברישים את שתי הכיכרות המעצבות בתערובת החלמון ומניחים להתפחה כ-15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 9. אופים במרכז התנור 15 דקות או עד לקבלת צבע חום עמוק. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית 5 דקות ומעבירים על גבי רשת צינון.
      • 10. לאחר צינון מלא (כחצי שעה לפחות) מברישים את הכיכרות בריבה מהולה במים ומפזרים מעל סוכר וקינמון.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -