מתכונים חמים

לחם מקסיקני מסורתי

לרגל חגיגות יום המתים המקסיקני מתכון ללחם המסורתי שנאכל בימי החג ונקרא pan de muertos

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

לחם מקסיקני לחגיגות יום המתים

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: ל-2 כיכרות בינוניות
  • לבצק:
  • 300 גרם (2 כוסות+ 2 כפות) קמח
  • 35 גרם (3 כפות) סוכר
  • 5 גרם (כפית) שמרים יבשים
  • 4 גרם (כפית) מלח
  • 80 גרם (1/3 כוס) מים פושרים / מיץ תפוזים טרי
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • להברשה:
  • 1 חלמון
  • 1 כפית שמן
  • 1 כפית מי זהר
  • להגשה:
  • 2 כפות ריבת משמשים/ תפוזים מהולה בכף מים רותחים
  • 1/4 כוס סוכר לבן + 1/2 כפית קינמון טחון (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. . בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים.
  • 2. בכוס גדולה מערבבים את המים/ מיץ עם הביצים והמלח ויוצקים על החומרים היבשים שבקערת המיקסר.
  • 3. מתחילים ללוש במהירות בינונית וכעבור דקה - שתיים גורפים היטב את תחתית קערת המיקסר והמעטפת וממשיכים ללוש במהירות בינונית - גבוהה כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק צהבהב, מבריק ומעט דביק.
  • 4. משמנים קערה בינונית ומכניסים לתוכה את הבצק, הופכים כך שכולו יהיה מכוסה בשכבת שומן דקה ומכסים במגבת עבה. מתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.
  • 5. מעבירים את הבצק התפוח על גבי משטח העבודה ומחלקים ל-2 (רצוי להסתייע במשקל).
  • 6. מכל חצי בוצעים רבע ומחלקים אותו ל-4, כך שמתקבלת חתיכה גדולה (במשקל 200 גרם בערך) ו-4 חתיכות קטנות (במשקל 20 גרם בערך). מכדררים את שתי החתיכות הגדולות ובעזרת האצבע לוחצים חור באמצע כמעט עד הקרקעית.
  • 7. משלוש (מתוך 4) החתיכות הקטנות יוצרים שלושה 'נחשים' עבים ועם לחיצות של האצבעות יוצרים מעין שרשרת עם טיפות (ראה תמונה הסופית) - פורסים על כל כדור את השרשרות כמו כוכב. מהחתיכה הרביעית יוצרים כדור ומניחים באמצע כמו פונפון.
  • 8. מברישים את שתי הכיכרות המעצבות בתערובת החלמון ומניחים להתפחה כ-15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 9. אופים במרכז התנור 15 דקות או עד לקבלת צבע חום עמוק. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית 5 דקות ומעבירים על גבי רשת צינון.
  • 10. לאחר צינון מלא (כחצי שעה לפחות) מברישים את הכיכרות בריבה מהולה במים ומפזרים מעל סוכר וקינמון.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully