לחם ביתי
במקום לקנות לחם ארז קומרובסקי מצייד אתכם במתכון פשוט ביותר ללחם ביתי מזין, עם גרגירי חמניות, זרעי צ'יה ודלעת, שכיף לנשנש גם סתם כך.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכיכר גדולה/ 2 קטנות
- 1/2 ק"ג קמח קסם מלא
- 400 גרם מים
- לציפוי:
- 1/2 כוס גרגרי חמניות
- 1/2 כוס פרג
- 1/2 כוס זרעי דלעת
- 1/2 כוס צ'יה
- **תבנית אינגליש קייק רחבה
אופן ההכנה
- 1. לשים יחד את הקמח קסם עם המים מספר דקות עד שהבצק מתאחד.
- 2. מניחים לבצק לתפוח בקערה משומנת מכוסה בניילון כחצי שעה.
- 3. יוצרים כיכר לחם מאורכת ומגלגלים אותה על מגבת רטובה. מכסים בכל סוגי הגרעינים או משאירים נקי.
- 4. מניחים בתוך תבנית אינגליש קייק רחבה (או 2 תבניות קטנות) ומתפיחים כ- 1/2 שעה.
- 5. חורצים את הבצק בסכין יפנית ואופים בטמפ' של 220 מעלות כ- 25-30 דק'.