- 1.ראגו: מניחים את פטריות הפורצ'יני בקערה ושופכים מעליהן את הציר החם או המים. משרים למשך 15 דקות. מוציאים מהנוזל ושומרים בצד. שומרים גם את הנוזל.
- 2. במחבת חמה עם מעט שמן מטגנים את השימג'י, פרוסות השמפיניון ומלך היער עד להזהבה. מטגנים כל סוג פטריות בנפרד ומתבלים במלח.
- 3. בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומאדים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן יחד 2 דקות נוספות.
- 4. מוסיפים את הפטריות המטוגנות והיבשות ומטגנים כ- 2 דקות.
- 5. שופכים לסיר הפטריות את נוזלי ההשריה ששמרנו (אין צורך בהכל, לרוב בתחתית מצטבר חול) ומבשלים על אש קטנה 10-15 דקות. מתקנים תיבול.
- 6.ביצים עלומות: בינתיים בסיר עמוק מביאים מים וחומץ לטמפ' של 80 מעלות- רגע לפני רתיחה. יוצרים מערבולת עם ידית של כף עץ במרכז הסיר ולתוכה מכניסים ביצה ראשונה. נותנים לה להסתחרר עד שהחלבון מתקשה והופך לבן ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת או קערה עם מים קרים. ממשיכים כך עם שאר הביצים.
- 7. חותכים את פרוסות הלחם לרצועות, מורחים במעט מהחמאה המומסת ומתבלים במלח. קולים על מחבת חמה או מכניסים לתנור חם ב- 180 מעלות עד להזהבה.
- 8.ההגשה: מניחים את ראגו הפטריות בקעריות, מניחים מעל כל מנה את הביצה והרצועות הלחם הקלויות ומזליפים מעט שמן זית מעל