תבשיל פיטריות
חיים כהן במתכון למנה ראשונה של 3 סוגי פטריות, יין וחמאה לבנה, מרווה ופרמזן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 4 סועדים (כמנה ראשונה)
- מצרכים:
- 20 גרם חמאה
- 1 שן שום
- 1/4 פלפל צ'ילי ירוק
- 3 עלי מרווה
- 3 פטריות מלך היער חתוכות ל-4
- צרור פטריות שינוקי
- 100 גרם פטריות ירדן
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/2 כוס מים או ציר ירקות
- להגשה:
- פרמזן מגורר
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. במחבת ממיסים חמאה עם שום, צ'ילי ומרווה. מוסיפים את כל סוגי הפטריות ומטגנים כ-3 דקות.
- 2. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ונותנים לאלכוהול להתאדות.
- 3. מוסיפים ציר ירקות או מים, מביאים שוב לרתיחה עדינה ומבשלים כ- 2 דקות נוספות עד לקבלת נוזל אחיד ומרוכז .
- 4. מוזגים לצלחת הגשה ומגררים פרמזן מעל.