- 1. הקלתית: במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
- 2. מוסיפים את הביצה ותוך כדי עיבוד מוסיפים גם את המים, כפית אחר כפית, עד שהבצק מתחיל להתגבש.
- 3. משטחים את הבצק מעט לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- 4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר מעט גדול מזה של התבנית ומעבירים אליה את הבצק. מיישרים את הדפנות ומסירים עודפים.
- 5. מעבירים את הבצק למקפיא למשך שעה לפחות על מנת שיתקרר היטב.
- 6. אופים את הקלתית הקפואה 'אפיה עיוורת' כ-10 דקות בחום של 180 מעלות (אין צורך להשתמש במשקולת לאפיה כיוון שהבצק קפוא ולא יתנפח). מעבירים את הקלתית לצינון ועוברים להכנת המלית.
- 7. המלית: אופים את הבטטות שלמות בתנור עד לריכוך כ-5 דקות במיקרוגל במשך כ- 5 דקות עד שהן רכות. מצננים ומקלפים.
- 8. חותכים את הבטטות לפרוסות ומסדרים על גבי הקלתית.
- מערבבים את השמנת, הביצים, הקמח והמלח עד לקבלת בלילה אחידה ויוצקים על הבטטות.
- 9. מחזירים לתנור (180 מעלות) ל-30 דקות נוספות.