וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיש בטטה קלאסי ופשוט להכנה

הבשלנית רות אופק מעניקה את הגרסה הפשוטה והטעימה ביותר למאפה שהוא קלאסיקה

מתכון מאת: רות אופק, מערכת וואלה

קיש בטטות של רות אופק. דרור עינב,
קיש בטטות של רות אופק/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • כמות: לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
  • לקלתית:
  • 300 גרם (1/2 2 כוסות) קמח לבן
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2-3 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 4 בטטות בינוניות
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • כפית גדושה מלח

אופן ההכנה

  • 1. הקלתית: במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
  • 2. מוסיפים את הביצה ותוך כדי עיבוד מוסיפים גם את המים, כפית אחר כפית, עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  • 3. משטחים את הבצק מעט לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  • 4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר מעט גדול מזה של התבנית ומעבירים אליה את הבצק. מיישרים את הדפנות ומסירים עודפים.
  • 5. מעבירים את הבצק למקפיא למשך שעה לפחות על מנת שיתקרר היטב.
  • 6. אופים את הקלתית הקפואה 'אפיה עיוורת' כ-10 דקות בחום של 180 מעלות (אין צורך להשתמש במשקולת לאפיה כיוון שהבצק קפוא ולא יתנפח). מעבירים את הקלתית לצינון ועוברים להכנת המלית.
  • 7. המלית: אופים את הבטטות שלמות בתנור עד לריכוך כ-5 דקות במיקרוגל במשך כ- 5 דקות עד שהן רכות. מצננים ומקלפים.
  • 8. חותכים את הבטטות לפרוסות ומסדרים על גבי הקלתית.
  • מערבבים את השמנת, הביצים, הקמח והמלח עד לקבלת בלילה אחידה ויוצקים על הבטטות.
  • 9. מחזירים לתנור (180 מעלות) ל-30 דקות נוספות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully