פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קיש בטטה קלאסי ופשוט להכנה

      הבשלנית רות אופק מעניקה את הגרסה הפשוטה והטעימה ביותר למאפה שהוא קלאסיקה

      50 מדרגים / 2.82 כוכבים

      קיש בטטות של רות אופק (יח
      קיש בטטות של רות אופק (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
      • לקלתית:
      • 300 גרם (1/2 2 כוסות) קמח לבן
      • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
      • 1 ביצה
      • 1/4 כפית מלח
      • 2-3 כפות מים קרים
      • למלית:
      • 4 בטטות בינוניות
      • 200 מ"ל שמנת מתוקה
      • 2 ביצים
      • 2 כפות קמח
      • כפית גדושה מלח

      אופן ההכנה

      • 1. הקלתית: במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
      • 2. מוסיפים את הביצה ותוך כדי עיבוד מוסיפים גם את המים, כפית אחר כפית, עד שהבצק מתחיל להתגבש.
      • 3. משטחים את הבצק מעט לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
      • 4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר מעט גדול מזה של התבנית ומעבירים אליה את הבצק. מיישרים את הדפנות ומסירים עודפים.
      • 5. מעבירים את הבצק למקפיא למשך שעה לפחות על מנת שיתקרר היטב.
      • 6. אופים את הקלתית הקפואה 'אפיה עיוורת' כ-10 דקות בחום של 180 מעלות (אין צורך להשתמש במשקולת לאפיה כיוון שהבצק קפוא ולא יתנפח). מעבירים את הקלתית לצינון ועוברים להכנת המלית.
      • 7. המלית: אופים את הבטטות שלמות בתנור עד לריכוך כ-5 דקות במיקרוגל במשך כ- 5 דקות עד שהן רכות. מצננים ומקלפים.
      • 8. חותכים את הבטטות לפרוסות ומסדרים על גבי הקלתית.
      • מערבבים את השמנת, הביצים, הקמח והמלח עד לקבלת בלילה אחידה ויוצקים על הבטטות.
      • 9. מחזירים לתנור (180 מעלות) ל-30 דקות נוספות.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -