סופריטו ירושלמי
השף אסף סרי ממסעדת יודל'ה מלמד איך מכינים תבשיל סופריטו ירושלמי עם עוף ותפוחי אדמה בבישול ארוך
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
מצרכים
- 3כרעיים מחולקים
- 5שורש פטרוזיליה נקיים וקלופים
- 10שיני שום קלופות
- 6תפוחי אדמה קטנים
- 1כפיתפפריקה
- מלח
- פלפל
- 3כפותשמן
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים סופריטו ירושלמי?
- 1בסיר שטוח וגדול (סוטאז') מחממים את השמן וצורבים את חלקי העוף עד להשחמה מכל צדדיו, מוצאים מהסיר.
- 2צורבים את השורשים ותפוחי האדמה באותו הסיר עד להשחמה, בזה אחר זה. מוצאים מהסיר
- 3מחזירים את חלקי העוף והירקות לסיר כך שכל המרכיבים יונחו בסיר בצורה מסודרת ולא ימעכו אחד את השני
- 4מוסיפים מים עד 3-4 גובה של תכולת הסיר, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, מכסים ומאים לרתיחה
- 5מעבירים את הסיר לאש קטנה וממשיכים לבשל כ-3 שעות עד שהנוזלים מסמיכים והעוף נימוח