וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מינוט סטייק בפיתה

הקצב רוני סהר במתכון לסטייק מינוט בפיתה עם הרבה ירקות וסלט בצל מתובל

מתכון מאת: רוני סהר, מערכת וואלה

מינוט סטיק בפיתה. אסף אמברם,
מינוט סטיק בפיתה/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-3 מנות
  • לסטייק:
  • 2 סטייקים דקים (משקל 200 גרם כל אחד) מנתח כף ישראלי טרי מיושן (ניתן להשתמש גם בשייטל, סינטה או אנטרקוט)
  • מלח גס
  • 3-4 כפות שמן זית
  • לסלט בצל וקארי:
  • 2 בצלים לבנים בגודל בינוני, קלופים ופרוסים דק
  • כפית שטוחה אבקת קארי
  • 1/2 כפית מלח
  • להגשה:
  • 3 פיתות, חצויות
  • חופן עגבניות שרי, פרוסות דק
  • חופן צנוניות, פרוסות דק
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • טחינה ביתית

אופן ההכנה

  • 1. לסלט בצל: מעבירים לקערה את הבצלים הפרוסים. מוסיפים מלח ומערבבים היטב. מועכים מעט את הבצלים עם הידיים כדי שהמלח יעטוף אותם מכל הכיוונים. משהים 20 דקות עד שהבצלים מתרככים.
  • 2. סוחטים את הבצלים מנוזלים עודפים ומעבירים לקערה נקייה. מוסיפים את אבקת הקארי ומערבבים. ניתן להוסיף לסלט כף מיץ לימון טרי לאוהבי החמיצות. סלט הבצל נשמר בקירור יומיים.
  • 3. הסטייק: בוזקים מלח גס על הסטייקים משני הצדדים ומשמנים בשמן זית.
  • 4. מחממים מנגל או מחבת כבדה 4-5 דקות ללא הוספת שמן. כשהמחבת לוהטת מניחים עליה את הסטייקים וצורבים 2 דקות מכל צד עד הזהבה יפה.
  • 5. מוציאים מהמחבת ונותנים לסטייקים לנוח 4-5 דקות, ואז פורסים לרצועות (דרגת עשייה מומלצת: מדיום רייר).
  • 6. להגשה: פותחים את הפיתות וממלאים בפרוסות הסטייק, טחינה, סלט בצל, פטרוזיליה ופרוסות עגבניות וצנוניות, ככה שבכל ביס תפגשו בכל המרכיבים. מגישים מיד

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully