- 1. מכניסים את כל חומרי הבצק, לפי סדר הופעתם, לתוך מעבד מזון עם להב מתכת. מעבדים כ-3 דקות על מהירות בינונית עד לקבלת פירורים גדולים ולחים.
- 2. מעבירים את הבלילה המפוררת על גבי משטח עבודה ואוספים בידיים לכדי בצק מגובש. אין צורך ללוש, רק לחבר.
- 3. מעבירים את הבצק על גבי התבנית ומשטחים באופן שווה לתחתית ומצמידים גם לדפנות. דוקרים את הבצק היטב בתחתית ובדפנות ומכניסים לתנור לאפייה של 12 דקות בחום של 175 מעלות.
- 4. בעת שהבצק נאפה בתנור ניגשים להכנת המלית. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה. מוסיפים פנימה את השוקולד ומסירים מהאש. טורפים ידנית מספר דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה. מוסיפים את תמצית הווניל ואת החמאה ושוב טורפים. מניחים בצד.
- 5. מוציאים את הבצק מן התנור ומצננים כ-10 דקות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות. בינתיים מצננים את המלית באמבט קרח (באן מארי).
- 6. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ויוצקים על גבה את מלית השוקולד. מכניסים למקרר ל-10 דקות. מוציאים ומייצרים סלילים על גבי מעטה השוקולד שהתקשה למחצה - ניתן להיעזר בקיסם או במזלג.
- 8. מקשטים בשקדים שלמים ובקוקוס קלוי ומחזירים למקרר ל-30 דקות. מגישים בטמפרטורת החדר.