וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיית שוקולד פולנית

עוגת מאזורק (Mazurek) היא קינוח פולני מסורתי, עשוי מבצק פריך, מצופה במחית מתוקה ומקושט אגוזים ופירות יבשים

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה!

עוגת מאזורק פולנית עם שוקולד ושקדים. מירב שיינר, מערכת וואלה! NEWS
עוגת מאזורק פולנית עם שוקולד ושקדים/מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • לתבנית פאי מלבנית בגודל 30x20
  • לבצק הפריך
  • 250 גרם קמח (3/4 1 כוסות)
  • 100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס+ כף)
  • 50 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כף קליפת תפוז מגורדת
  • 2 חלמונים גדולים
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • למלית ולקישוט
  • 400 גרם שוקולד מריר 50% לפחות
  • 420 גרם שמנת מתוקה 38% (3/4 1 מיכל לערך)
  • 20 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שקדים טבעיים על קליפתם
  • 50 גרם תלתלי קוקוס קלוי

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל חומרי הבצק, לפי סדר הופעתם, לתוך מעבד מזון עם להב מתכת. מעבדים כ-3 דקות על מהירות בינונית עד לקבלת פירורים גדולים ולחים.
  • 2. מעבירים את הבלילה המפוררת על גבי משטח עבודה ואוספים בידיים לכדי בצק מגובש. אין צורך ללוש, רק לחבר.
  • 3. מעבירים את הבצק על גבי התבנית ומשטחים באופן שווה לתחתית ומצמידים גם לדפנות. דוקרים את הבצק היטב בתחתית ובדפנות ומכניסים לתנור לאפייה של 12 דקות בחום של 175 מעלות.
  • 4. בעת שהבצק נאפה בתנור ניגשים להכנת המלית. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה. מוסיפים פנימה את השוקולד ומסירים מהאש. טורפים ידנית מספר דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה. מוסיפים את תמצית הווניל ואת החמאה ושוב טורפים. מניחים בצד.
  • 5. מוציאים את הבצק מן התנור ומצננים כ-10 דקות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות. בינתיים מצננים את המלית באמבט קרח (באן מארי).
  • 6. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ויוצקים על גבה את מלית השוקולד. מכניסים למקרר ל-10 דקות. מוציאים ומייצרים סלילים על גבי מעטה השוקולד שהתקשה למחצה - ניתן להיעזר בקיסם או במזלג.
  • 8. מקשטים בשקדים שלמים ובקוקוס קלוי ומחזירים למקרר ל-30 דקות. מגישים בטמפרטורת החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully