מתכונים חמים

עוגיות ננקטאי (Nankhatai)

עוגיות נימוחות וקלות מאוד להכנה מהמטבח ההודי, עשויות קמח חומוס וללא גלוטן, שתתפלאו עד כמה הילדים אוהבים להכין ולאכול בעצמם

מתכון מאת: שירה עזרא קיסוס, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגיות ננקטאי הודיות מקמח חומוס (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 20 עוגיות
  • 1 כוס קמח חומוס לא קלוי (150 גר')
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 125 גר' חמאה רכה
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • מעט פיסטוקים לא קלויים
  • להגשה:
  • אבקת סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל -180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  • 2. בקערה מערבבים את אבקת הסוכר, קמח החומוס, ההל ואבקת האפייה היטב. רצוי להעביר אותם דרך נפה או מסננת דקה על מנת למנוע היווצרות גושים.
  • 3. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  • 4. קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומסדרים בתבנית עם נייר האפייה.
  • 5. מניחים מעל כל עיגול פיסטוקים ולחוצים מעט עם האצבע לתוך הבצק.
  • 6. מכניסים לתנור, אופים כ- 15 דקות ומוציאים עד לצינון מלא. ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully