נושאים חמים

עוגיות ננקטאי (Nankhatai)

עוגיות נימוחות וקלות מאוד להכנה מהמטבח ההודי, עשויות קמח חומוס וללא גלוטן, שתתפלאו עד כמה הילדים אוהבים להכין ולאכול בעצמם

עוגיות ננקטאי הודיות מקמח חומוס (דרור עינב)
עוגיות ננקטאי הודיות מקמח חומוס (דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 20 עוגיות
  • 1 כוס קמח חומוס לא קלוי (150 גר')
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 125 גר' חמאה רכה
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • מעט פיסטוקים לא קלויים
  • להגשה:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל -180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  • 2. בקערה מערבבים את אבקת הסוכר, קמח החומוס, ההל ואבקת האפייה היטב. רצוי להעביר אותם דרך נפה או מסננת דקה על מנת למנוע היווצרות גושים.
  • 3. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  • 4. קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומסדרים בתבנית עם נייר האפייה.
  • 5. מניחים מעל כל עיגול פיסטוקים ולחוצים מעט עם האצבע לתוך הבצק.
  • 6. מכניסים לתנור, אופים כ- 15 דקות ומוציאים עד לצינון מלא. ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת