עוגיות ננקטאי (Nankhatai)
עוגיות נימוחות וקלות מאוד להכנה מהמטבח ההודי, עשויות קמח חומוס וללא גלוטן, שתתפלאו עד כמה הילדים אוהבים להכין ולאכול בעצמם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 20 עוגיות
- 1 כוס קמח חומוס לא קלוי (150 גר')
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 125 גר' חמאה רכה
- 1/2 כפית הל טחון
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- מעט פיסטוקים לא קלויים
- להגשה:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל -180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- 2. בקערה מערבבים את אבקת הסוכר, קמח החומוס, ההל ואבקת האפייה היטב. רצוי להעביר אותם דרך נפה או מסננת דקה על מנת למנוע היווצרות גושים.
- 3. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
- 4. קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומסדרים בתבנית עם נייר האפייה.
- 5. מניחים מעל כל עיגול פיסטוקים ולחוצים מעט עם האצבע לתוך הבצק.
- 6. מכניסים לתנור, אופים כ- 15 דקות ומוציאים עד לצינון מלא. ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל