עוף מוקפץ
ארוחה מזינה תוך דקות: (*בהכנת כל המרכיבים מראש) עוף טרי מוקפץ עם ברוקולי ואורז לבן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות
- 3 כפות שמן
- 2 חזות עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה (ללא עצם) חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
- מלח ופלפל
- תפרחת ברוקולי חלוטה במים רותחים, מחולקת לפרחים קטנים
- חצי כוס אגוזי קשיו קלויים (לא מומלחים)
- לרוטב:
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות חומץ אורז
- 2 כפות דבש
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 כפית שמן שומשום קלוי
- להגשה:
- 2 בצל ירוק קצוצים
- 1 כפית זרעי שומשום קלויים
- אורז לבן מבושל
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי הרוטב.
- 2. מחממים ווק עם שמן, מוסיפים את קוביות חזה העוף, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים עד שהן משנות גוון.
- 3. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומקפיצים יחד עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את אגוזי הקשיו והרוטב ומערבבים יחד עד שהרוטב מסמיך ומכסה את מרכיבי המנה.
- 4. מורידים מהאש, מעבירים לצלחות עם אורז, מוסיפים בצל ירוק ושומשום מלמעלה.