סינטה טנדורי
שף שאול בן אדרת מלמד איך להכין סינטה כתומה בניחוח טנדורי על מצע של קוביות דלעת מתובלות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל- 4 מנות
- נתח סינטה במשקל 800 גרם
- 2 כפות שמן זית
- למרינדה
- 2 כפות תבלין טנדורי
- 1 כף כורכום
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות קטשופ
- 8 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- לדלעת
- 1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 3X3 ס"מ
- 4 כפות סילאן
- 4 כפות מיץ לימון
- 2 כפות תבלין טנדורי
- מלח ופלפל
- להגשה
- רימונים
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מערבבים יחד את חומרי המרינדה. מושחים על נתח הבשר מכל צדדיו. מעבירים למקרר לכמה שעות לספיגת הטעמים.
- 2. במחבת עם 2 כפות שמן זית צולים את נתח הבשר כשלוש דקות מכל צד עד לקבלת צבע שחום.
- 3. מתבלים את קוביות הדלעת עם הסילאן, לימון, טנדורי, מלח ופלפל.
- 4. מניחים את הדלעת על תחתית התבנית ומעל את נתח הבשר. צולים בתנור בחום של 160 מעלות למשך 45 דקות. למי שמעדיף בשר אדום מבפנים מורידים את זמן הצלייה לחצי שעה.
- 5. פורסים דק, מזלפים מעל מעט שמן זית, מעטרים ברימונים ומגישים.