חזה בקר בצלייה איטית
הקצב אמיר כהן מאטליז הכוהנים בנהריה, מגלה את הסוד שלו ומכין חזה בקר ברכז רימונים בצלייה איטית עם בטטות ובצלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 4-6 מנות
- 1.5 ק"ג חזה בקר ישראלי טרי בלי עצם או 2.5 ק"ג עם עצם
- 1/4 כוס רכז רימונים
- 3 כפות שמן זית
- כפית תבלין גריל עוף
- מלח ופלפל שחור
- 3 בצלים סגולים קלופים וחתוכים גס
- 2 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחותכות לפלחים
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו).
- 2. מניחים על תבנית עם נייר אפייה את הבצלים והבטטות.
- 3. בקערה מערבבים יחד את רכז הרימונים, שמן הזית, תבלין הגריל ומעט מלח. מושחים בתערובת את הנתח.
- 4. מניחים את הנתח מעל הבצלים והבטטות, אוטמים את התבנית בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.
- 5. מכניסים לתנור ואופים 2.5 -3 שעות או עד שהבשר נימוח. מסירים בזהירות את הכיסוי.
- 6. בשלב זה ניתן להגיש את הבשר או לתת לו השחמה נוספת בתנור בחום של 190 מעלות, של בערך 10 דקות. פורסים ומגישים.