וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת פרגיות זריזה ועסיסית

אבי ביטון מתקתק קדירת פרגיות טעימה ועסיסית עם עגבניות וזיתי קלמטה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 4 סועדים
  • שמן זית
  • 500 גרם פרגיות
  • 500 גרם עגבניות שרי
  • 10 שיני שום שלמות קלופות ופרוסות
  • 20 זיתי קלמטה מגולענים
  • ענף טימין
  • 1 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. יוצקים שמן זית לסיר רחב ושטוח (סוטאז'), מוסיפים את עגבניות השרי השלמות, פרוסות השום, הטימין, המלח והסוכר וצולים על אש בינונית- גבוהה בערך 5 דקות.
  • 2. מוסיפים את הזיתים ומחצית מכמות הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים 1-2 דקות נוספות ומוציאים עם הנוזלים לקערה.
  • 3. יוצקים לאותו הסיר שוב שמן זית, מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל וצולים אותם בשמן כ-2 דקות מכל צד עד השחמה.
  • 4. מחזירים את עגבניות השרי עם הזיתים לסיר, מערבבים, מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-10-15 דקות נוספות.
  • 5. טועמים, מתקנים תיבול ומפזרים עוד קצת פטרוזיליה קצוצה טרייה מעל.
  • שווארמה ברגע

  • כבדי עוף על מצע מש

  • סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

  • קציצות עוף ברוטב עגבניות

  • פרגיות עם בטטות וערמונים בתנור

  • פאד תאי

  • חמין מהיר

  • סלט עוף ונבטים ברוטב טחינה

  • סלט "כל העגבניות"

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • סיר פתיתים עם ירקות ופרגיות

  • ספגטי פרימוורה

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • שוקי עוף עם חצילים, עגבניות ושום

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully