פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קדירת פרגיות זריזה ועסיסית

      אבי ביטון מתקתק קדירת פרגיות טעימה ועסיסית עם עגבניות וזיתי קלמטה

      11 מדרגים / 2.7 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • כמות: עבור 4 סועדים
      • שמן זית
      • 500 גרם פרגיות
      • 500 גרם עגבניות שרי
      • 10 שיני שום שלמות קלופות ופרוסות
      • 20 זיתי קלמטה מגולענים
      • ענף טימין
      • 1 כפית סוכר
      • מלח
      • פלפל
      • פטרוזיליה קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. יוצקים שמן זית לסיר רחב ושטוח (סוטאז'), מוסיפים את עגבניות השרי השלמות, פרוסות השום, הטימין, המלח והסוכר וצולים על אש בינונית- גבוהה בערך 5 דקות.
      • 2. מוסיפים את הזיתים ומחצית מכמות הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים 1-2 דקות נוספות ומוציאים עם הנוזלים לקערה.
      • 3. יוצקים לאותו הסיר שוב שמן זית, מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל וצולים אותם בשמן כ-2 דקות מכל צד עד השחמה.
      • 4. מחזירים את עגבניות השרי עם הזיתים לסיר, מערבבים, מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-10-15 דקות נוספות.
      • 5. טועמים, מתקנים תיבול ומפזרים עוד קצת פטרוזיליה קצוצה טרייה מעל.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -