מתכונים חמים

קדירת פרגיות זריזה ועסיסית

אבי ביטון מתקתק קדירת פרגיות טעימה ועסיסית עם עגבניות וזיתי קלמטה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 4 סועדים
  • שמן זית
  • 500 גרם פרגיות
  • 500 גרם עגבניות שרי
  • 10 שיני שום שלמות קלופות ופרוסות
  • 20 זיתי קלמטה מגולענים
  • ענף טימין
  • 1 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. יוצקים שמן זית לסיר רחב ושטוח (סוטאז'), מוסיפים את עגבניות השרי השלמות, פרוסות השום, הטימין, המלח והסוכר וצולים על אש בינונית- גבוהה בערך 5 דקות.
  • 2. מוסיפים את הזיתים ומחצית מכמות הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים 1-2 דקות נוספות ומוציאים עם הנוזלים לקערה.
  • 3. יוצקים לאותו הסיר שוב שמן זית, מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל וצולים אותם בשמן כ-2 דקות מכל צד עד השחמה.
  • 4. מחזירים את עגבניות השרי עם הזיתים לסיר, מערבבים, מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-10-15 דקות נוספות.
  • 5. טועמים, מתקנים תיבול ומפזרים עוד קצת פטרוזיליה קצוצה טרייה מעל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully