וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פנינסייר שקדים ופיסטוק

השפים אמרי בריל וזיו מנשה מכינים לקינוח עוגת שקדים בחושה וקלה להכנה שהפכה למנה סופר מושקעת עם תוספת של מחית פיסטוק בבלילה והגשה עם תותים וקרם פטיסייר קוקוס

מתכון מאת: אמרי בריל וזיו מנשה, מערכת וואלה אוכל

30 דקות סה"כ,קל להכנה,6 סועדים,1 אינגליש קייק
הפקת וללנטיינס אמרי בריל וזיו מנשה: פנינסייר שקדים ופיסטוק עם פטיסייר קוקוס ותותים. שני בריל, מערכת וואלה! NEWS
עוגה בחושה שהופכת לקינוח מרשים. פנינסייר פיסטוק עם תותים וגלידת ליים/שני בריל

מצרכים למתכון

  • לפיננסייר שקדים ופיסטוק:

    • 180גרםשקדים טחונים
    • 50גרםמחית פיסטוק
    • 1כףקמח
    • ¼כפיתמלח
    • 180גרםסוכר
    • 4ביצים
    • כפיתתמצית וניל
    • 200גרםחמאה רכה בטמפ' החדר
  • לפטיסייר קוקוס

    • 1פחיתקרם קוקוס
    • 70גרםסוכר (1/3 כוס)
    • 4חלמונים
    • 2כפותקורנפלור
  • להגשה

    • תותים טריים, חתוכים לרבעים
    • גלידת ליים או לימון איכותית
    • שקדים מסוכרים (רשות) ניתן לקנות או להכין לבד
    • גבעולי חמציץ מהגינה (רשות)
  • לשקדים מסוכרים (הוראות הכנה בסוף המתכון)

    • 1כוסשקדים קלויים עם הקליפה
    • ½כוססוכר לבן
    • ¼כוסמים

אופן ההכנה

איך מכינים פנינסייר שקדים ופיסטוק?

  • 1
    הכנת העוגה: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עד קבלת מסה אחידה. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת נייר אפיה ואופים בחום של- 175 מעלות כ- 25 דקות.
  • 2
    קרם הפטיסייר: מחממים את קרם הקוקוס עם הסוכר עד לסף רתיחה ובמקביל טורפים היטב חלמונים עם קורנפלור עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 3
    מבצעים השוואת טמפרטורות: יוצקים מעט מהנוזל החם לתוך תערובת החלמונים תוך כדי טריפה. וממשיכים כך עם כל השאר. מחזירים את התערובת הנוזלית לסיר וממשיכים לבחוש על אש קטנה עד שהמסה מסמיכה והופכת לפודינג.
  • 4
    מעבירים את הקרם במסננת ומצננים היטב. אם הקרם סמיך מדי מוסיפים מעט שמנת מתוקה ומערבבים היטב עד לקבלת קרם הומגני.
  • 5
    הגשה: חותכים את העוגה לקוביות, מסדרים בקערה מספר קוביות וביניהן רבעים של תותים וזילופים עדינים של קרם הקוקוס. מפזרים מעל שקדים מסוכרים ופרחי חמציץ. ניתן להגיש עם כף שעליה כדור קטן של גלידה.
  • 6
    הכנת שקדים מסוכרים: מביאים לרתיחה את המים והסוכר, מוסיפים את השקדים ומערבבים כל הזמן עד שמתאדים כל המים והסוכר ממש מתייבש על השקדים באופן ויזואלי המזכיר גבישי סוכר.פורסים על נייר אפיה על מגש שטוח ומצננים לטמפרטורת חדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully