פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פנינסייר שקדים ופיסטוק

      השפים אמרי בריל וזיו מנשה מכינים לקינוח עוגת שקדים בחושה וקלה להכנה שהפכה למנה סופר מושקעת עם תוספת של מחית פיסטוק בבלילה והגשה עם תותים וקרם פטיסייר קוקוס

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגה בחושה שהופכת לקינוח מרשים. פנינסייר פיסטוק עם תותים וגלידת ליים(צילום: שני בריל)
      עוגה בחושה שהופכת לקינוח מרשים. פנינסייר פיסטוק עם תותים וגלידת ליים(צילום: שני בריל)

      מצרכים

        • לפיננסייר שקדים ופיסטוק:

        • 180 גרםשקדים טחונים
        • 50 גרםמחית פיסטוק
        • 1 כףקמח
        • ¼ כפיתמלח
        • 180 גרםסוכר
        • 4 ביצים
        • כפיתתמצית וניל
        • 200 גרםחמאה רכה בטמפ' החדר
        • לפטיסייר קוקוס

        • 1 פחיתקרם קוקוס
        • 70 גרםסוכר (1/3 כוס)
        • 4 חלמונים
        • 2 כפותקורנפלור
        • להגשה

        • תותים טריים, חתוכים לרבעים
        • גלידת ליים או לימון איכותית
        • שקדים מסוכרים (רשות) ניתן לקנות או להכין לבד
        • גבעולי חמציץ מהגינה (רשות)
        • לשקדים מסוכרים (הוראות הכנה בסוף המתכון)

        • 1 כוסשקדים קלויים עם הקליפה
        • ½ כוססוכר לבן
        • ¼ כוסמים

      אופן ההכנה

        איך מכינים פנינסייר שקדים ופיסטוק?

      • הכנת העוגה: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עד קבלת מסה אחידה. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת נייר אפיה ואופים בחום של- 175 מעלות כ- 25 דקות.
      • קרם הפטיסייר: מחממים את קרם הקוקוס עם הסוכר עד לסף רתיחה ובמקביל טורפים היטב חלמונים עם קורנפלור עד לקבלת מרקם אחיד.
      • מבצעים השוואת טמפרטורות: יוצקים מעט מהנוזל החם לתוך תערובת החלמונים תוך כדי טריפה. וממשיכים כך עם כל השאר. מחזירים את התערובת הנוזלית לסיר וממשיכים לבחוש על אש קטנה עד שהמסה מסמיכה והופכת לפודינג.
      • מעבירים את הקרם במסננת ומצננים היטב. אם הקרם סמיך מדי מוסיפים מעט שמנת מתוקה ומערבבים היטב עד לקבלת קרם הומגני.
      • הגשה: חותכים את העוגה לקוביות, מסדרים בקערה מספר קוביות וביניהן רבעים של תותים וזילופים עדינים של קרם הקוקוס. מפזרים מעל שקדים מסוכרים ופרחי חמציץ. ניתן להגיש עם כף שעליה כדור קטן של גלידה.
      • הכנת שקדים מסוכרים: מביאים לרתיחה את המים והסוכר, מוסיפים את השקדים ומערבבים כל הזמן עד שמתאדים כל המים והסוכר ממש מתייבש על השקדים באופן ויזואלי המזכיר גבישי סוכר.פורסים על נייר אפיה על מגש שטוח ומצננים לטמפרטורת חדר.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -