- 1.מתחילים בהכנת המלית: מאדים את האורז בסיר עם שמן, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 40-45 דקות או עד לריכוך וספיגת הנוזלים. משאירים את הסיר סגור ומניחים לעוד 10 דקות.
- 2.מכינים את הבצלים למילוי: מורידים מהבצלים את העלים היבשים וחורצים בכל בצל חריץ לאורכו, שחוצה את כל השכבות עד למרכז, כך שהבצל נותר שלם.
- 3. מביאים לרתיחה סיר עם מים. מבשלים את הבצלים 20 דקות לריכוך. מוציאים ומקררים. אפשר לשמור את המים לבישול הרוטב.
- 4.ממשיכים בהכנת המלית: מוסיפים לאורז האדום המבושל את יתר חומרי המלית ומערבבים.
- 5.ממלאים את גלדי הבצל: מפרקים את הבצלים בזהירות לגלדים וממלאים בכפית גדושה כל גלד מהמלית. סוגרים את הגלד סביב המלית ומניחים בצלחת.
- 6.משחימים את הממולאים (לא חובה, אבל מוסיף): במחבת עם מעט שמן, מזהיבים את הממולאים בכמה מחזורים.
- 7.מכינים את הרוטב: מבשלים את כל החומרים בסיר רחב ונמוך שוליים. טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מאזנים את החמיצות עם מעט סוכר.
- 8. מוסיפים את הממולאים לרוטב ומבשלים יחד 30-20 דקות אחרי רתיחה.