מתכונים חמים

מנת בצלים ממולאים

אורלי פלאי מכינה מנה צמחונית של בצלים ממולאים באורז אדום ברוטב חמוץ מתוק. ויש גם אופציה בשרית

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 6 מנות
  • 4 בצלים
  • למלית:
  • 2 כוסות אורז אדום
  • 2 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • 1 בצל קצוץ ומטוגן עד להזהבה
  • 1/2 כוס צימוקים קצוצים גס
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית הל
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט ציפורן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף רסק עגבניות
  • * ניתן להוסיף 200 גרם בקר טחון למלית
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בקבוק רוטב פסטה עגבניות
  • 2 כוסות מרק או מי הבישול של הבצלים
  • קורט קינמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 10 משמשים מיובשים
  • להגשה:
  • נענע, שמיר ופטרוזיליה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.מתחילים בהכנת המלית: מאדים את האורז בסיר עם שמן, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 40-45 דקות או עד לריכוך וספיגת הנוזלים. משאירים את הסיר סגור ומניחים לעוד 10 דקות.
  • 2.מכינים את הבצלים למילוי: מורידים מהבצלים את העלים היבשים וחורצים בכל בצל חריץ לאורכו, שחוצה את כל השכבות עד למרכז, כך שהבצל נותר שלם.
  • 3. מביאים לרתיחה סיר עם מים. מבשלים את הבצלים 20 דקות לריכוך. מוציאים ומקררים. אפשר לשמור את המים לבישול הרוטב.
  • 4.ממשיכים בהכנת המלית: מוסיפים לאורז האדום המבושל את יתר חומרי המלית ומערבבים.
  • 5.ממלאים את גלדי הבצל: מפרקים את הבצלים בזהירות לגלדים וממלאים בכפית גדושה כל גלד מהמלית. סוגרים את הגלד סביב המלית ומניחים בצלחת.
  • 6.משחימים את הממולאים (לא חובה, אבל מוסיף): במחבת עם מעט שמן, מזהיבים את הממולאים בכמה מחזורים.
  • 7.מכינים את הרוטב: מבשלים את כל החומרים בסיר רחב ונמוך שוליים. טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מאזנים את החמיצות עם מעט סוכר.
  • 8. מוסיפים את הממולאים לרוטב ומבשלים יחד 30-20 דקות אחרי רתיחה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully