ביף בורגיניון פורטובלו
השפית עינב ברמן מהמסעדות ביסטרו נוח ואיטלקי מקומי, החליטה להוציא מהקלאסיקה הצרפתית את הבשר והצליחה ליצור תבשיל חורפי וכיפי שלא דורש יותר מעשרים דקות הכנה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 50 גר חמאה + 2 כפות שמן זית
- 1.5 ק"ג פטריות פורטובלו ללא רגל חתוכות לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- 30 בצלצלי פנינה
- 4 גזרים חתוכים לקוביות של 1X1 ס"מ
- 2 בצלים חתוכים לקוביות של 1X1 ס"מ
- 1 כפית עלי טימין
- 1 שן שום קצוצה דק
- קורט פלפל שאטה גרוס
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/2 1 כוסות יין אדום
- 2 כוסות ציר ירקות
- 1 כף חמאה רכה מעורבבת יחד עם כפית קמח
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב מחממים את השמן והחמאה וצולים יחד את הפטריות עם בצלצלי הפנינה כ- 5 דקות או עד שהפטריות צלויות ללא נוזלים והבצלצלים מקורמלים מעט.
- 2. מוסיפים לסיר הפטריות את הבצל, הגזר, הטימין והשום ומבשלים יחד כ- 5 דקות נוספות.
- 3. מתבלים במלח, פלפל שחור ושאטה גרוס. מוסיפים את היין האדום, ומאדים מעט.
- 4. יוצקים פנימה את ציר הירקות ומבשלים עוד כ- 5 דקות.
- 5. מוסיפים את תערובת הקמח עם החמאה, מערבבים ומבשלים עוד כ- 2 דקות ומגישים.