וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קראנץ חרדל בר ומוצרלה

במאפיית מלכה כהן מכינים קראנץ שמרים מלוח אותו קולעות במיומנות ידיה של אתי בלטנר. פינוק בצקי רך וענוג ממולא בכל הטוב והשפע שיש לאדמה להציע.

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • כמות: ל-4 קראנצים בתבניות אינגלישקייק
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 30 גר' (3 כפות) שמרים יבשים
  • 10 גר' (כף) סוכר
  • 25 גר' (כף) מלח
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
  • עד 500 מ"ל (בערך 2 כוסות) מים
  • למילוי:
  • 1 בצל קצוץ ומטוגן
  • קערה גדולה עם חרדל ותרד בר או חוביזה שליקטנו
  • 50 גר' מוצרלה ליחידה (אופציונלי)

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה יחד את הקמח, השמרים והסוכר.
  • 2. מוסיפים את המלח, השמן ואז את המים בהדרגתיות ולפי הצורך.
  • 3. מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.
  • 4. בינתיים מטגנים את הבצל עד הזהבה. קוצצים את עלי החרדל והתרד ומוסיפים למחבת. ממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומניחים בצד שיתקרר.
  • 5. לוקחים את הבצק וקורצים ממנו ארבעה כדורים.
  • פותחים כל כדור בצק במערוך, מפזרים מהמילוי שהכנו
  • על הבצק באופן שווה ומפזרים מעל את המוצרלה.
  • 6. מגלגלים כל בצק לגליל וחותכים אותו במרכז לאורכו כך שמתקבלות שתי רצועות. מניחים רצועה על גבי רצועה בצורת איקס ומלפפים את הרצועות ממרכזו לקצוות בצורת צמה.
  • 7. מתפיחים לחצי שעה נוספת ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 8. מברישים בביצה (לא חובה) ואופים בערך 20 דקות עד השחמה. בודקים בזהירות אם הקראנץ אפוי גם מבפנים ואם יש צורך מחזירים לתנור עד לאפייה סופית.
  • קיש כרובית וברוקולי

  • שטרודל קשקבל מחלב כבשים

  • סמבוסק גבינה מלוחה

  • בורקיטס במילוי חציל קלוי

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • גביניות פירות יער

  • לזניה קולורבי (ללא גלוטן)

  • בואיקוס ממולאים פטה וחציל קלוי

  • מאפה תפוחים, ריקוטה וג'ינג'ר

  • גראטן קולרבי ותפוחי אדמה

  • שושני תרד וגבינה מקמח כוסמין

  • פיצה מהירה

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • "רוגלך" גבינות פיקנטי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully