- 1. מערבבים בקערה יחד את הקמח, השמרים והסוכר.
- 2. מוסיפים את המלח, השמן ואז את המים בהדרגתיות ולפי הצורך.
- 3. מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.
- 4. בינתיים מטגנים את הבצל עד הזהבה. קוצצים את עלי החרדל והתרד ומוסיפים למחבת. ממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומניחים בצד שיתקרר.
- 5. לוקחים את הבצק וקורצים ממנו ארבעה כדורים.
- פותחים כל כדור בצק במערוך, מפזרים מהמילוי שהכנו
- על הבצק באופן שווה ומפזרים מעל את המוצרלה.
- 6. מגלגלים כל בצק לגליל וחותכים אותו במרכז לאורכו כך שמתקבלות שתי רצועות. מניחים רצועה על גבי רצועה בצורת איקס ומלפפים את הרצועות ממרכזו לקצוות בצורת צמה.
- 7. מתפיחים לחצי שעה נוספת ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 8. מברישים בביצה (לא חובה) ואופים בערך 20 דקות עד השחמה. בודקים בזהירות אם הקראנץ אפוי גם מבפנים ואם יש צורך מחזירים לתנור עד לאפייה סופית.