פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלקים צלויים על קרם חזרת

      השף ברק יחזקאלי מנצל את טעמם העשיר של הסלקים בעונה הזו, צולה אותם בגחלים ומגיש עם קרם חזרת לצד כוס יין עוצמתי מלא בטעמים מהטבע לארוחה תחת כיפת השמים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • 5-6 סלקים בינוניים עם הגבעולים שלהם
      • 1 שן שום קצוצה
      • 50 גרם חמאה
      • מלח ופלפל שחור גרוס גס
      • שמן זית
      • לקרם שמנת וחזרת:
      • 1 גביע שמנת של פעם 27 אחוזי שומן (אחוזי השומן חשובים)
      • 1 שורש חזרת
      • מלח אטלנטי
      • להגשה:
      • צרור זעתר טרי או אורגנו
      • ציוד נדרש:
      • ניילון נצמד
      • נייר כסף
      • נייר אפיה חום או צלחת

      אופן ההכנה

      • 1. מפרידים את הסלקים מהגבעולים (משאירים אותם עם הקליפה).
      • 2. מניחים את הגבעולים בנייר אפיה, מתבלים בחמש קוביות חמאה קטנות, שמן זית, שן שום קצוצה, מלח ופלפל שחור גרוס. סוגרים כמו סוכריה, ועוטפים בנייר כסף.
      • 3. מכניסים את הגבעולים העטופים ואת הסלקים עם הקליפה לתוך גחלים לוהטות (לא לאש) וצולים עד ריכוך כחצי שעה עד שעה. או בתנור הביתי - מניחים את הסלקים על רשת בתחתית תנור שחומם מראש לטמפ' מקסימלית של 250-270 מעלות כשעתיים עד שהקליפה נשרפת מבחוץ והסלקים רכים מבפנים.
      • 4. מוציאים את הסלקים מהאש, מסירים את הקליפה השרופה, מניחים בקערה ומתבלים בשמן זית מלח ופלפל שחור. סוגרים את פי הקערה עם ניילון נצמד ונותנים לסלקים להגיר נוזלים (אנחנו צריכים את הנוזלים האלה).
      • 5. מערבבים שמנת של פעם בקערית, מגרדים פנימה עם מגרדת דקה שורש חזרת לפי הטעם ומידת חריפות ומתבלים במלח גס.
      • 6. על צלחת או נייר אפייה חום מורחים את קרם השמנת עם החזרת, מוציאים את הגבעולים ממעטפות הנייר ומניחים מעל עם הסלקים. מתבלים עם נוזלי הסלק ושמן זית ומפזרים עלי זעתר או אורגנו.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -