- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מסירים את העלים מהברוקולי ומקלפים את קליפת הגזע.
- 3. חולטים את הברוקולי בשלמותו כ-2 דקות בסיר עם מים רותחים ומעבירים ישר לקערה עם מי קרח, מוצאים ומייבשים.
- 4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים מעליהם את עלי הברוקולי ומעליהם את הפרחים החלוטים בשלמותם.
- 5. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור לצלייה ל-10 דקות או עד שהברוקולי נצרב.
- 6. מערבבים יחד את חומרי הוויניגרט.
- 7. מוציאים את הברוקולי בעדינות לכלי הגשה, עדיף בוצ'ר, מזלפים את הוויניגרט חרדל מעל, מפזרים צנוברים, פפריקה מעושנת ומגרדים מעל את הריקוטה.