מתכונים חמים

ברוקלי צלוי עם ווינגרט חרדל וצנוברים

השף עומר אבישר שעובד לצדו של רן שמואלי ממסעדת קלארו, מכין מפרח העונה סטייק עם ויניגרט חרדל, פפריקה מעושנת וצנוברים ודג שלם עם ברוקומיני וחמאת תפוזי דם.

מתכון מאת: עומר אבישר, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ברוקולי צרוב עם וויניגרט חרדל

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 יח' ברוקולי שלמות כולל העלים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
  • וינגרט חרדל:
  • 1 כף חומץ שרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן אגוזים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כף דבש
  • 1 כף חרדל גרגרים
  • קורט מלח
  • להגשה:
  • חופן צנוברים קלויים
  • 50 גרם ריקוטה סלטה קשה
  • פפריקה מעושנת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מסירים את העלים מהברוקולי ומקלפים את קליפת הגזע.
  • 3. חולטים את הברוקולי בשלמותו כ-2 דקות בסיר עם מים רותחים ומעבירים ישר לקערה עם מי קרח, מוצאים ומייבשים.
  • 4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים מעליהם את עלי הברוקולי ומעליהם את הפרחים החלוטים בשלמותם.
  • 5. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור לצלייה ל-10 דקות או עד שהברוקולי נצרב.
  • 6. מערבבים יחד את חומרי הוויניגרט.
  • 7. מוציאים את הברוקולי בעדינות לכלי הגשה, עדיף בוצ'ר, מזלפים את הוויניגרט חרדל מעל, מפזרים צנוברים, פפריקה מעושנת ומגרדים מעל את הריקוטה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully