מתכונים חמים

כריך קציצות ברוטב

אבי ביטון בגרסה שלו לכריך של עליזה שנקרא עזיז'ס. קציצות ברוטב, מטבוחה חמה, לימון כבוש וחצילים מטוגנים

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לקציצות:
  • 500 גרם בשר טחון
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל גדול
  • 4 שיני שום
  • מלח
  • ופלפל
  • 1 ביצה
  • 50 גרם פירורי לחם (1/2 כוס)
  • לרוטב:
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום
  • 3 עגבניות קצוצות
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1כפית סוכר
  • מלח פלפל
  • 2 כוסות מים
  • להרכבת הסנדביץ':
  • לחם טרי/פרנה
  • מטבוחה - לפי הטעם
  • לימון כבוש
  • 1 חציל מטוגן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את הפטרוזיליה, הבצל והשום, מכניסים למעבד מזון (ניתן גם את הביצה) וטוחנים בכמה פולסים קצרים.
  • 2. מוסיפים את התערובת לבשר הטחון ומסיימים בהוספת פירורי לחם, ביצה (אם לא הוכנסה קודם) ובתיבול של מלח ופלפל. לשים עד לקבל תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל שאוהבים.
  • 3.הרוטב: מחממים בסיר את השמן, מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום. מטגנים יחד 1-2 דקות.
  • 4. מוסיפים את העגבניות והרסק ומטגנים יחד 5 דקות. מתבלים בפפריקה מתוקה, סוכר, מלח ופלפל.
  • 5. שופכים פנימה את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים, מכסים ומבשלים 30 דקות על אש קטנה.
  • 6. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הרוטב, מתקנים תיבול ומכניסים את הקציצות לרוטב החם (חשוב שלא יהיה רותח). מבשלים 20-30 דקות.
  • 7. מרכיבים את הסנדביץ': מורחים על הלחם מטבוחה בנדיבות. ממלאים בקציצות (בערך 6 יחידות), לימון כבוש וחצילים לפי הטעם. זוללים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully