פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כריך קציצות ברוטב

      אבי ביטון בגרסה שלו לכריך של עליזה שנקרא עזיז'ס. קציצות ברוטב, מטבוחה חמה, לימון כבוש וחצילים מטוגנים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • לקציצות:
      • 500 גרם בשר טחון
      • צרור פטרוזיליה
      • 1 בצל גדול
      • 4 שיני שום
      • מלח
      • ופלפל
      • 1 ביצה
      • 50 גרם פירורי לחם (1/2 כוס)
      • לרוטב:
      • 5 כפות שמן קנולה
      • 1 בצל קצוץ
      • 3 שיני שום
      • 3 עגבניות קצוצות
      • 5 כפות רסק עגבניות
      • 1 כף פפריקה מתוקה
      • 1כפית סוכר
      • מלח פלפל
      • 2 כוסות מים
      • להרכבת הסנדביץ':
      • לחם טרי/פרנה
      • מטבוחה - לפי הטעם
      • לימון כבוש
      • 1 חציל מטוגן

      אופן ההכנה

      • 1. קוצצים את הפטרוזיליה, הבצל והשום, מכניסים למעבד מזון (ניתן גם את הביצה) וטוחנים בכמה פולסים קצרים.
      • 2. מוסיפים את התערובת לבשר הטחון ומסיימים בהוספת פירורי לחם, ביצה (אם לא הוכנסה קודם) ובתיבול של מלח ופלפל. לשים עד לקבל תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל שאוהבים.
      • 3.הרוטב: מחממים בסיר את השמן, מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום. מטגנים יחד 1-2 דקות.
      • 4. מוסיפים את העגבניות והרסק ומטגנים יחד 5 דקות. מתבלים בפפריקה מתוקה, סוכר, מלח ופלפל.
      • 5. שופכים פנימה את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים, מכסים ומבשלים 30 דקות על אש קטנה.
      • 6. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הרוטב, מתקנים תיבול ומכניסים את הקציצות לרוטב החם (חשוב שלא יהיה רותח). מבשלים 20-30 דקות.
      • 7. מרכיבים את הסנדביץ': מורחים על הלחם מטבוחה בנדיבות. ממלאים בקציצות (בערך 6 יחידות), לימון כבוש וחצילים לפי הטעם. זוללים.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -