כריך קציצות ברוטב
אבי ביטון בגרסה שלו לכריך של עליזה שנקרא עזיז'ס. קציצות ברוטב, מטבוחה חמה, לימון כבוש וחצילים מטוגנים
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- לקציצות:
- 500 גרם בשר טחון
- צרור פטרוזיליה
- 1 בצל גדול
- 4 שיני שום
- מלח
- ופלפל
- 1 ביצה
- 50 גרם פירורי לחם (1/2 כוס)
- לרוטב:
- 5 כפות שמן קנולה
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום
- 3 עגבניות קצוצות
- 5 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1כפית סוכר
- מלח פלפל
- 2 כוסות מים
- להרכבת הסנדביץ':
- לחם טרי/פרנה
- מטבוחה - לפי הטעם
- לימון כבוש
- 1 חציל מטוגן
- 1. קוצצים את הפטרוזיליה, הבצל והשום, מכניסים למעבד מזון (ניתן גם את הביצה) וטוחנים בכמה פולסים קצרים.
- 2. מוסיפים את התערובת לבשר הטחון ומסיימים בהוספת פירורי לחם, ביצה (אם לא הוכנסה קודם) ובתיבול של מלח ופלפל. לשים עד לקבל תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל שאוהבים.
- 3.הרוטב: מחממים בסיר את השמן, מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום. מטגנים יחד 1-2 דקות.
- 4. מוסיפים את העגבניות והרסק ומטגנים יחד 5 דקות. מתבלים בפפריקה מתוקה, סוכר, מלח ופלפל.
- 5. שופכים פנימה את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים, מכסים ומבשלים 30 דקות על אש קטנה.
- 6. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הרוטב, מתקנים תיבול ומכניסים את הקציצות לרוטב החם (חשוב שלא יהיה רותח). מבשלים 20-30 דקות.
- 7. מרכיבים את הסנדביץ': מורחים על הלחם מטבוחה בנדיבות. ממלאים בקציצות (בערך 6 יחידות), לימון כבוש וחצילים לפי הטעם. זוללים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה