פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט כתר הכרובית

      הבלוגרית חגית ביליה מהבלוג לייזה פאנלים במתכון לכרובית צלויה עם סלסת עגבניות, סלסת פלפלים חריפים, טחינה ולימון כבוש

      10 מדרגים / 3.55 כוכבים

      כרובית מתוך הספר של לייזה פאנלים (יח
      כרובית מתוך הספר של לייזה פאנלים (יח"צ , חגית ביליה וגיא בהר)

      מצרכים

      • חומרים ל-6 מנות:
      • לכרובית:
      • 1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים קטנים
      • 1 שן שום כתושה
      • 1/4 כוס שמן זית
      • מלח ופלפל שחור
      • לסלסת עגבניות:
      • 2 עגבניות בשלות שמנמנות (אפשר לקלות אחת מהן, אם בא לכם להשקיע ממש. לא חובה)
      • 1 שן שום קצוצה דק
      • 1 כף שמן זית
      • מלח
      • לסלסת פלפל ירוק חריף:
      • 2 פלפלים ירוקים חריפים גדולים
      • 1 שן שום
      • מלח
      • 2 כפות שמן זית
      • לטחינה:
      • 1/2 כוס טחינה
      • מים לפי הצורך
      • מעט מיץ לימון
      • 1/3 כפית מלח
      • להגשה:
      • 2 כפות לימון כבוש קצוץ
      • 3 כפות צנוברים קלויים קלות

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 2. מכינים כרובית צלויה: מערבבים בקערה כרובית עם שום, שמן זית, מלח ופלפל ומעסים טוב-טוב.
      • 3. משטחים את פרחי הכרובית על נייר אפייה בתבנית ואופים בתנור כ-40 דקות עד להזהבה.
      • 4. מכינים סלסת עגבניות: מגררים על פומפייה את העגבניות ואז מסננים מהן את המיץ. מוסיפים לרסק שנשאר ללא המיץ את השום, שמן זית ומלח ומערבבים.
      • 5. מכינים סלסת פלפל ירוק: קולים פלפל ירוק אחד בתנור במצב גריל או על האש עד להשחמה.
      • 6. קוצצים את הפלפל הקלוי, הפלפל הטרי ואת שן השום דק-דק. מוסיפים מלח ושמן זית ומערבבים.
      • 7. מכינים טחינה: שמים בקערה טחינה, מזרזפים מים, בכל פעם רבע כוס, ומערבבים עד לקבלת המרקם הרצוי. מוסיפים לימון ומלח ומערבבים.
      • 8. מרכיבים את המנה: מורחים טחינה בצלחת הגשה. נמפזרים מעל פרחי הכרובית וצובעים את הצלחת בערוגות של כתום (לימון כבוש), ירוק (סלסת פלפל) ואדום (סלסלת עגבניות). מפזרים מעל צנוברים קלויים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות