- 1. בבית: לסלט- מסדרים את הפלפלים והחצילים על תבנית עם נייר אפייה ומזלפים מעל מחצית משמן הזית. מעבירים לתנור בחום של 190 מעלות (לא חייבים לחמם מראש).
- 2. צולים 20-30 דקות, עד שהפלפלים נראים רכים.
- 3. פותחים את דלת התנור, מוציאים החוצה את התבנית ומפזרים באקראיות את שיני השום ורבעי העגבנייה. צולים 15 דקות נוספות.
- 4. מוציאים ונותנים לתכולת התבנית להתקרר. מסירים את הקליפה מהפלפלים. ניתן גם להכין את הסלט על המנגל, ולצלות את כל המרכיבים היטב מכל צדדים עד חריכה וריכוך.
- 5. קולפים את שיני השום. את העגבניות לא חייבים לקלף. מעבירים את כל הירקות הצלויים לקרש חיתוך גדול. בעזרת סכין קוצצים יחד את כל המרכיבים.
- 6. מעבירים לקערה (עם כל המיצים שניגרו, הם מלאים בטעם) ומוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל.
- 7. לקבב: שמים את הבשר בקערה, ומוסיפים את הבצל, השקדים והתבלינים ומערבבים כ-2-3 דקות עד שנוצר גוש אחיד. יוצרים קבבים בגודל שאוהבים ושומרים בקירור עד ההגעה למנגל. ניתן להיעזר במכשיר ייעודי לעיצוב קבבים.
- 8. בחוץ: צולים את הקבבים 2-3 דקות על הגריל, הופכים וצולים 2-3 דקות בצד השני (לפי עובי הקבבים ומידת העשייה הרצויה). מגישים עם סלט הירקות הקלויים.