פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קבב אסלי

      קבבים עסיסיים על המנגל מעל סלט עגבניות ופלפלים קלויים

      3 מדרגים / 3.45 כוכבים

      קבבים על הגריל ( , גל זהבי)
      קבבים על הגריל ( , גל זהבי)

      מצרכים

      • כמות: ל-5-6 מנות
      • לקבב:
      • 900 גרם בשר טחון (למשל צוואר או כתף)
      • 100 גרם שומן כבש או טלה טחון
      • 2 בצלים קצוצים דק
      • צרור פטרוזיליה קצוץ דק
      • 50 גרם שקדים גפרורים או פיסטוקים
      • 1 כפית מלח רגיל
      • 1 כפית בהרט
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • לסלט:
      • 3-4 פלפלים (אפשר בצבעים שונים), חצויים ומנוקים מהליבה
      • 1 חציל בינוני, חתוך לרבעים
      • 1-2 פלפלים חריפים, חצויים לאורך ומנוקים מהליבה והזרעים
      • 5-6 כפות שמן זית
      • 1 ראש שום
      • 2 עגבניות, חתוכות לרבעים
      • מיץ מרבע לימון
      • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. בבית: לסלט- מסדרים את הפלפלים והחצילים על תבנית עם נייר אפייה ומזלפים מעל מחצית משמן הזית. מעבירים לתנור בחום של 190 מעלות (לא חייבים לחמם מראש).
      • 2. צולים 20-30 דקות, עד שהפלפלים נראים רכים.
      • 3. פותחים את דלת התנור, מוציאים החוצה את התבנית ומפזרים באקראיות את שיני השום ורבעי העגבנייה. צולים 15 דקות נוספות.
      • 4. מוציאים ונותנים לתכולת התבנית להתקרר. מסירים את הקליפה מהפלפלים. ניתן גם להכין את הסלט על המנגל, ולצלות את כל המרכיבים היטב מכל צדדים עד חריכה וריכוך.
      • 5. קולפים את שיני השום. את העגבניות לא חייבים לקלף. מעבירים את כל הירקות הצלויים לקרש חיתוך גדול. בעזרת סכין קוצצים יחד את כל המרכיבים.
      • 6. מעבירים לקערה (עם כל המיצים שניגרו, הם מלאים בטעם) ומוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל.
      • 7. לקבב: שמים את הבשר בקערה, ומוסיפים את הבצל, השקדים והתבלינים ומערבבים כ-2-3 דקות עד שנוצר גוש אחיד. יוצרים קבבים בגודל שאוהבים ושומרים בקירור עד ההגעה למנגל. ניתן להיעזר במכשיר ייעודי לעיצוב קבבים.
      • 8. בחוץ: צולים את הקבבים 2-3 דקות על הגריל, הופכים וצולים 2-3 דקות בצד השני (לפי עובי הקבבים ומידת העשייה הרצויה). מגישים עם סלט הירקות הקלויים.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -