מתכונים חמים

קבב אסלי

קבבים עסיסיים על המנגל מעל סלט עגבניות ופלפלים קלויים

מתכון מאת: ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קבבים על הגריל

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: ל-5-6 מנות
  • לקבב:
  • 900 גרם בשר טחון (למשל צוואר או כתף)
  • 100 גרם שומן כבש או טלה טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 50 גרם שקדים גפרורים או פיסטוקים
  • 1 כפית מלח רגיל
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • לסלט:
  • 3-4 פלפלים (אפשר בצבעים שונים), חצויים ומנוקים מהליבה
  • 1 חציל בינוני, חתוך לרבעים
  • 1-2 פלפלים חריפים, חצויים לאורך ומנוקים מהליבה והזרעים
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 1 ראש שום
  • 2 עגבניות, חתוכות לרבעים
  • מיץ מרבע לימון
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. בבית: לסלט- מסדרים את הפלפלים והחצילים על תבנית עם נייר אפייה ומזלפים מעל מחצית משמן הזית. מעבירים לתנור בחום של 190 מעלות (לא חייבים לחמם מראש).
  • 2. צולים 20-30 דקות, עד שהפלפלים נראים רכים.
  • 3. פותחים את דלת התנור, מוציאים החוצה את התבנית ומפזרים באקראיות את שיני השום ורבעי העגבנייה. צולים 15 דקות נוספות.
  • 4. מוציאים ונותנים לתכולת התבנית להתקרר. מסירים את הקליפה מהפלפלים. ניתן גם להכין את הסלט על המנגל, ולצלות את כל המרכיבים היטב מכל צדדים עד חריכה וריכוך.
  • 5. קולפים את שיני השום. את העגבניות לא חייבים לקלף. מעבירים את כל הירקות הצלויים לקרש חיתוך גדול. בעזרת סכין קוצצים יחד את כל המרכיבים.
  • 6. מעבירים לקערה (עם כל המיצים שניגרו, הם מלאים בטעם) ומוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל.
  • 7. לקבב: שמים את הבשר בקערה, ומוסיפים את הבצל, השקדים והתבלינים ומערבבים כ-2-3 דקות עד שנוצר גוש אחיד. יוצרים קבבים בגודל שאוהבים ושומרים בקירור עד ההגעה למנגל. ניתן להיעזר במכשיר ייעודי לעיצוב קבבים.
  • 8. בחוץ: צולים את הקבבים 2-3 דקות על הגריל, הופכים וצולים 2-3 דקות בצד השני (לפי עובי הקבבים ומידת העשייה הרצויה). מגישים עם סלט הירקות הקלויים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully