- 1. מניחים את הסולת בקערה גדולה ורחבה ושופכים על עליה ½1 כוסות מים בהדרגה ותוך כדי ערבוב בעזרת היד בתנועות סיבוביות עם כף יד פתוחה, עד שמתקבלת תערובת אחידה עם גושים בגודל בינוני.
- 2. מעבירים את התערובת לקערה אחרת דרך ע?'ר?ב?ל (נפה בעלת חורים גדולים) ומוסיפים לקערה את המלח והשמן בהדרגה ותוך כדי ערבוב עם היד.
- 3. מעבירים את הקוסקוס לחלקו העליון של סיר הקוסקוס (ק?ש??ק?ש?), ממלאים את חלקו התחתון במים עד ¼ גובהו ומביאים לרתיחה עדינה. מניחים מעל סיר המים הרותחים את המסננת עם הקוסקוס, מכסים ומאדים במשך כ?30 דקות.
- 4. הופכים את הקוסקוס החם לתוך קערה ויוצקים מעליו את 3 כוסות המים הנותרות. בעזרת מזלג מערבבים את הקוסקוס (המילה המתאימה היא "פותחים"; זה יותר אוורור של הקוסקוס מאשר ערבוב) בעדינות, עד שכל המים נספגים.
- 5. מחזירים את הקוסקוס לסיר המסננת ומאדים במשך 30 דקות נוספות, עד שיהיה אחיד ותפוח יפה.