פנקוטה קוקוס
השפית אביבית פריאל בקינוח קל להכנה וכשר לפסח של פנקוטה קוקוס קרירה ומענגת עם קרם טופי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 6 קינוחים
- לפנקוטה:
- 1 שקית ג'לטין
- 1/4 כוס מים קרים
- 2 מיכלי קרם קוקוס אורגני
- 3 כפות גדושות סוכר
- מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית
- לקרם קרמל:
- 1 פחית קרם קוקוס אורגני
- 1 כוס סוכר חום כהה
- קורט מלח ים
- להגשה:
- צ'יפס קוקוס קלוי
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הפנקוטה: ממיסים את הג'לטין במים הקרים למשך 10 דק'.
- 2. מרתיחים את קרם הקוקוס יחד עם הסוכר והווניל, מנמיכים את האש ומוסיפים את הג'לטין המומס. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
- 3. מסננים את קרם הקוקוס עם הג'לטין ומעבירים ל-6 כוסות חד פעמיות.
- 4. מעבירים למקרר ומצננים ל-4 שעות לפחות.
- 5. הכנת קרם הקרמל: מבשלים את קרם הקוקוס עם הסוכר החום יחד כ-30 דקות תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
- 6. ההגשה: מחלצים את הפנקוטה מהכוסות החד פעמיות לצלחת הגשה, יוצקים קרמל מעל ומקשטים בצ'יפס קוקוס קלוי.