- 1. בסיר גדול עם שמן זית מאדים את הבצלים, ראשי הסלרי, הכרישה והשום עם זרעי הכוסברה עד לשקיפות.
-
- 2. מוסיפים לסיר עם הירקות את גרגרי החומוס שהשרנו למשך לילה ו-4 ליטרים של מים. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה עד שגרגרי החומוס רכים.
-
- 3. טוחנים את הירקות וגרגרי החומוס שהתבשלו יחד במעבד מזון או בלנדר מוט למשחה חלקה ומחזירים לסיר. במידת הצורך מוסיפים מים לדילול.
-
- 4. מתבלים את קרם המרק במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
-
- 5. מערבבים את האריסה עם השמן.
-
- 6. מוזגים את המרק לקעריות הגשה, מזלפים את שמן האריסה ומפזרים בצל ירוק קצוץ.