וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק קרם חומוס

מרק חומוס עדין וחגיגי

מתכון מאת: מערכת וואלה

מרק בשר. ShutterStock
מרק בשר

מצרכים למתכון

  • כמות: 6-8 מנות
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 2 ראשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כרישה, החלק הלבן חתוך לפרוסות
  • 6 שיני שום
  • 500 גרם גרגרי חומוס יבשים מושרים ללילה
  • 1 כפית שטוחה זרעי כוסברה כתושים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות מלח
  • קורט פלפל
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • לשמן אריסה:
  • 4 כפות שמן
  • כף גדושה אריסה
  • בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול עם שמן זית מאדים את הבצלים, ראשי הסלרי, הכרישה והשום עם זרעי הכוסברה עד לשקיפות.
  • 2. מוסיפים לסיר עם הירקות את גרגרי החומוס שהשרנו למשך לילה ו-4 ליטרים של מים. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה עד שגרגרי החומוס רכים.
  • 3. טוחנים את הירקות וגרגרי החומוס שהתבשלו יחד במעבד מזון או בלנדר מוט למשחה חלקה ומחזירים לסיר. במידת הצורך מוסיפים מים לדילול.
  • 4. מתבלים את קרם המרק במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  • 5. מערבבים את האריסה עם השמן.
  • 6. מוזגים את המרק לקעריות הגשה, מזלפים את שמן האריסה ומפזרים בצל ירוק קצוץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully