מתכונים חמים

עוף שלם על גחלים

השף ברק יחזקאלי יוצר ארוחה משוחררת ופראית תחת כיפת השמיים בה נצלה עוף שלם עם שיני שום נימוחות ותבלינים ארומטיים מעל גחלים

מתכון מאת: ברק יחזקאלי, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • עוף שלם עם העור
  • 4 ראשי שום שלמים
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי פרוס
  • 1-2 כוכבי אניס
  • 1/2 כפית הל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 3 יח' ציפורן- 3
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 3 פלפלוני שאטה
  • שמן זית
  • מלח גס
  • ציוד נדרש:
  • מכתש ועלי מאבן (לא מתכת ולא עץ)
  • רשת צליה מעל המדורה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את ראשי השום השלמים כמו שהם על רשת מעל הגחלים וצולים עד ריכוך.
  • 2. במכתש ועלי כותשים היטב את התבלינים היבשים, מוסיפים את הג'ינג'ר, חוצים את ראשי השום הצלויים וסוחטים פנימה את משחת שיני השום. מועכים ומערבבים היטב בעלי ותוך כדי מזלפים פנימה מעט שמן זית.
  • 3. חותכים את העוף לחצי מצד החזה ומשטחים כמו פרפר (אפשר לבקש מהקצב).
  • 4. בעזרת כפות הידיים מורחים את תערובת התבלינים והשום על העוף היטב מכל צדדיו (מומלץ להשאיר מכוסה לשעתיים לספיגת טעמים, לא חובה).
  • 5. על רשת הממוקמת מעל פחמים לוהטות (אנחנו רוצים גחלים אדומות, לא אש ולהבות) מניחים את העוף כשהצד הפתוח של העצמות על הרשת קרוב לגחלים.
  • 6. צולים כ- 10 דקות, זורים מלח גס בנדיבות על העור (כדי לקבל עור פריך) והופכים. אם אפשר מגביהים את הרשת כ-30 ס"מ מהגחלים וצולים עוד כ-20 דקות.
  • •במידה ומכינים במטבח הביתי- צולים את ראשי השום בתנור ואת העוף במחבת.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully