- 1. מניחים את ראשי השום השלמים כמו שהם על רשת מעל הגחלים וצולים עד ריכוך.
- 2. במכתש ועלי כותשים היטב את התבלינים היבשים, מוסיפים את הג'ינג'ר, חוצים את ראשי השום הצלויים וסוחטים פנימה את משחת שיני השום. מועכים ומערבבים היטב בעלי ותוך כדי מזלפים פנימה מעט שמן זית.
- 3. חותכים את העוף לחצי מצד החזה ומשטחים כמו פרפר (אפשר לבקש מהקצב).
- 4. בעזרת כפות הידיים מורחים את תערובת התבלינים והשום על העוף היטב מכל צדדיו (מומלץ להשאיר מכוסה לשעתיים לספיגת טעמים, לא חובה).
- 5. על רשת הממוקמת מעל פחמים לוהטות (אנחנו רוצים גחלים אדומות, לא אש ולהבות) מניחים את העוף כשהצד הפתוח של העצמות על הרשת קרוב לגחלים.
- 6. צולים כ- 10 דקות, זורים מלח גס בנדיבות על העור (כדי לקבל עור פריך) והופכים. אם אפשר מגביהים את הרשת כ-30 ס"מ מהגחלים וצולים עוד כ-20 דקות.
- •במידה ומכינים במטבח הביתי- צולים את ראשי השום בתנור ואת העוף במחבת.