וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלצונה חצילים וגבינת עיזים

השף אביב משה ממסעדת מסה וקוואטרו במתכון למאפה קלצונה במילוי חצילים שרופים וגבינת עיזים

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה

קלצונה חצילים וגבינת עיזים של  אביב משה. נמרוד סונדרס
קלצונה חצילים וגבינת עיזים של אביב משה

מצרכים למתכון

  • כמות: 10 מאפים
  • לבצק:
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 6 גרם (2 כפיות) סוכר
  • 20 גרם (כף) מלח
  • 10 גרם (כף) שמרים יבשים
  • 30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
  • 350 מ"ל (1/2 1 כוסות) מים פושרים
  • למלית:
  • 2 חצילים
  • 400 גרם גבינת עיזים
  • אורגנו קצוץ טרי
  • עלי תימין
  • פלפל שחור
  • שמן זית, להברשה

אופן ההכנה

  • 1. הכנת המלית: קולים את החצילים עם הקליפה על האש עד ריכוך ומעבירים למסננת להתקררות ולהגרת נוזלים.
  • 2. מרוקנים את בשר החציל מהקליפה ומערבבים גבינת העיזים עד לקבלת מסה אחידה פחות או יותר. מתבלים באורגנו קצוץ, פלפל שחור ותימין (הגבינה מלוחה ואין צורך בעוד מלח).
  • 3. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח, סוכר ומלח. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
  • 4. יוצקים את שמן הזית ואת המים בהדרגתיות ולפי צורך ולשים עם וו הלישה עד לקבלת בצק אחיד.
  • 5. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים, מכסים ומתפיחים לכחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 6. פותחים כל כדור בצק שתפח לעלה דק, מניחים במרכזו מילוי, סוגרים לחצי סהר, מהדקים היטב בעזרת מזלג, מברישים בשמן זית, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ-15 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully